El Partit Popular es manté contrari a la possibilitat d'un nou finançament per a Catalunya. El vicesecretari d'Economia de la formació, Juan Bravo, ha defensat aquest diumenge l'alternativa que proposa el partit: un sistema de finançament autonòmic igual per a tots els territoris de l'Estat. A parer seu, fer un model "a la carta" per als catalans seria injust i perjudicaria el conjunt del país. És per això que Bravo ha criticat que el PSOE es plantegi negociar-ne un de nou amb Catalunya per continuar al capdavant de l'executiu i "salvar" el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons el popular, els socialistes han posat sobre la taula aquesta qüestió perquè els convé retenir els suports dels partits independentistes al Congrés. A tot això, se li ha de sumar que els republicans han posat com a condició mínima per investir Salvador Illa president de la Generalitat un finançament "singular" per a Catalunya.

En una compareixença a Sevilla, Bravo ha recordat que sense els vots de Junts i ERC al Congrés, el líder socialista no tindria els suports necessaris per continuar al càrrec i ha assenyalat que el sistema de finançament vigent el va acordar el 2009 el PSOE amb el tripartit que governava a Catalunya. 

Les negociacions "demostren la debilitat del govern espanyol"

A parer del popular, el fet que els socialistes estiguin disposats a cedir en aquesta qüestió, demostra la "debilitat" del govern espanyol actual, que està "disposat a tot" per mantenir-se al poder. En aquest sentit, Bravo ha lamentat que la Moncloa socialista hagi oblidat les seves funcions i s'hagi convertit en una "trituradora d'institucions" excedint-se de les seves competències. "Si no els agrada el que fa el Senat, li treuen les competències per la porta del darrere; si els mitjans de comunicació donen informació que no els agrada, proposen intervenir-los i sancionar-los", ha criticat el vicesecretari d'Economia dels populars.

"Aquesta setmana s'ha posat de manifest una altra vegada la debilitat que té el govern de Pedro Sánchez", ha reiterat en l'acte que ha fet a Sevilla juntament amb el president dels populars al territori, Ricardo Sánchez. El govern "no governa" i "només es preocupa de salvar la figura de Sánchez", ha continuat Bravo, afegint que si els partits "separatistes" diuen que no, no hi haurà pressupostos a Espanya, i que si diuen que sí, sí que hi haurà pressupostos per a tots els espanyols. "Aquesta és la realitat", ha advertit el vicesecretari. 

Bravo carrega contra Montero: "Planteja una bilateralitat amb Catalunya"

El vicesecretari d'Economia del PP ha carregat també contra el canvi de parer de la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que abans defensava que era necessària la multilateralitat per a dur a terme una modificació del sistema de finançament autonòmic, però ara plateja "la bilateralitat a Catalunya". En aquest sentit, ha avisat que pot tornar a passar el mateix. "Deien que no seria possible l'indult ni l'amnistia per als separatistes catalans del procés independentista, però al final ha passat", ha criticat Bravo. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!