El Partit Popular ha sortit al rescat del govern de Pedro Sánchez després que l'espionatge als líders independentistes sortís a la llum i dinamités la confiança i l'estabilitat entre els socis del govern espanyol. Els populars s'han ofert a Sánchez per donar-li el seu suport i així aplacar el cas CatalanGate, que està posant en perill la legislatura. El PP demana a canvi que la presidenta de les Corts, Meritxell Batet, convoqui un ple i es constitueixi la comissió de secrets oficials que porta quasi tres anys sense formar-se i on podria comparèixer la ministra de Defensa, Margarita Robles, i també comandaments del Centre Nacional d'Intel·ligència.

A banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, rebrà aquest diumenge el seu homòleg espanyol, Félix Bolaños, per intentar tancar la crisi del CatalanGate. La reunió tindrà lloc al Palau de la Generalitat i serà la primera trobada entre els governs català i espanyol després de l'escàndol d'espionatge amb Pegasus. Començarà cap a les 10.00 hores i està previst que després facin declaracions als periodistes de manera separada. Cal recordar que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja ha advertit que la qüestió no se solucionarà amb una "foto d'una reunió".

Fonts de la Moncloa han explicat que per al govern espanyol és "molt important seguir mantenint la mateixa voluntat de diàleg que s'ha anat practicant fins ara amb el Govern de Catalunya des que Pedro Sánchez és president". L'executiu espanyol "aposta i seguirà apostant pel diàleg i l'acord", segons les citades fonts. Això és així fins al punt que han insistit en el fet que "és important recordar d'on venim i on som en les relacions entre el Govern de Catalunya i el govern espanyol per adonar-nos del fet que aquest és el camí a seguir". El camí en qüestió és el de la "cooperació institucional i el diàleg". "Els catalans, en particular, i tota Espanya ho agrairan", afegeixen les fonts governamentals.

L'executiu estatal també ha revelat que, "en els últims dies, s'han anat produint diversos contactes entre el govern espanyol i el Govern de la Generalitat". Uns contactes que han desembocat en la celebració de la trobada que tindrà lloc aquest diumenge "per continuar amb el diàleg entre governs". Després de tot, fixem-nos que les fonts de la Moncloa no esmenten en cap moment la polèmica de l'espionatge. És per coses com aquestes que molts líders independentistes, com el mateix Aragonès, s'han mostrat ben molestos amb Madrid. "No té sentit que Sánchez no hagi ofert una explicació", ha dit aquest dissabte el president