Els nomenaments del sottogoverno del Govern de Salvador Illa han aixecat polseguera. Si primer ha estat Junts per Catalunya en carregar contra el nomenament d'Alfons Jiménez, marit de la consellera de Territori, Transició Ecològica i Habitatge, Sílvia Paneque, com al seu cap de gabinet, ara ho han fet des de les files del Partit Popular. "El PP considera inadmissible que Illa converteixi el Govern en una guingueta de familiars socialistes i demana una reducció dràstica de l'estructura política de la Generalitat", ha dit el portaveu popular al Parlament, Juan Ferández. De fet, han anunciat que demanar al nou executiu una auditoria de la despesa supèrflua de la Generalitat per "eliminar-lo, acabar amb estructures d'Estat, duplicitats, endollismes, càrrecs polítics i poder destinar-ho a polítiques de sanitat, educació i habitatge". 

"Copia el pitjor del separatisme

Un altre dels nomenaments que ha estat molt criticat és el de la germana de Jaume Collboni, Yolanda Collboni, com a assessora en projectes transversals del Departament de la Presidència. “Illa segueix els passos de Sánchez, comença endollant a afins i familiars en càrrecs polítics i acaba controlant totes les institucions. Copia el pitjor del sanchisme i del separatisme” afirma Fernández.

El portaveu popular creu que "Illa arriba al Govern perquè "tot segueixi igual, les estructures d'Estat de la Generalitat continuïn, l'endollisme sigui norma general, el malbaratament polític estigui a l'ordre del dia i els catalans el paguin de les seves butxaques". "Cal retallar la despesa supèrflua i destinar-lo a mesures que vagin directament als ciutadans", insisteixen des de les files dels populars.

Carreguen contra Illa per la seva absència als actes del 17-A

A més, des del PP lamenten que el primer que hagi fet com a president sigui contractar familiars de socialistes i desaparèixer en l'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils per a reunir-se amb Sánchez. El portaveu del PP en el Parlament ha deixat clar que “Illa es deu a Sánchez i Sánchez es deu a Puigdemont i a Esquerra i que a Catalunya amb el PSC tot seguirà igual que amb l'independentisme perquè el poder dels socialistes depèn d'això”. “El PP serà el fre al Parlament a tots els seus escàndols i cessions”, conclou Juan Fernández.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!