Després d’uns mesos de cops de volant, el Partit Popular descarta finalment per complet convocar Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, perquè comparegui en la comissió d’investigació del Senat. “Que ningú esperi que el PP citi Begoña Gómez en cap comissió d’investigació”, ha esgrimit aquest dilluns Borja Sémper. El portaveu del PP ha argumentat que els populars fan oposició al govern espanyol i a Sánchez, que és “qui té responsabilitat política” i a qui demanaran “comptes de per a què s’utilitza la Moncloa” i sobre “quin ha estat el seu paper” en els negocis de la seva dona. Tanmateix, a Gènova continua l’absolut silenci sobre la data en la qual es podria produir aquesta compareixença. Cap pista. “Nosaltres no fem oposició a Begoña Gómez, que donarà compte dels seus negocis i l’ús de la Moncloa davant d’un jutge”, ha afegit Sémper.

 

Aquestes paraules de Borja Sémper van en la línia de les que va pronunciar Alberto Núñez Feijóo el 2 de juliol en una entrevista en Onda Cero. El líder del PP va allunyar la possibilitat de citar Begoña Gómez perquè està investigada per un jutge (el 19 de juliol es va acollir al seu dret a no declarar davant Juan Carlos Peinado) i va afirmar que la comissió d’investigació dirimeix la “responsabilitat política” dels fets investigats, que correspon a Sánchez, mentre que la “responsabilitat judicial” és competència dels tribunals. “El responsable de tot el que està passant en relació amb els negocis o amb l’activitat comercial mercantil de la seva dona és el seu marit perquè és el president del govern espanyol i, per tant, ha de saber i ha d’orientar quines són les activitats pot realitzar o no ocupant el domicili de la Moncloa”, va assenyalar.

Un mes abans, en una entrevista a Espejo Público d’Antena 3, va reconèixer que no li agrada “posar la família del president del govern espanyol en una Cambra i interrogar-la”, ja que, a parer seu, el “responsable polític” es el president espanyol. Prèviament, el 23 de maig, no va voler descartar que el PP cités Begoña Gómez al Senat: “No vull precipitar-se ni anticipar cap decisió que no estigui fundada per falta d’informació i que suposi immiscir-se en un sumari que està en aquest moment a la plaça de Castilla”, va manifestar en una entrevista en Herrera en COPE.

De “no és el meu estil” a “espero que no ens hi obligui”

El 3 d’abril, també a Espejo Público d’Antena 3 havia reconegut que el disgustava citar la dona del president del govern espanyol al Senat, però havia obert la porta a fer-ho si Sánchez no donava explicacions: “A mi no m’agrada cridar la dona del president, no és la meva manera de fer política, no és el meu estil, però és evident que el president del govern espanyol ha de donar explicacions i, si no les dona, adoptarem la decisió que considerem oportuna en defensa dels interessos democràtics”. La seva amenaça va créixer un grau el 6 de maig: “Espero que no ens obligui a haver de citar la seva dona si no ens dona informació i documentació”, va advertir Feijóo en una entrevista a Es la Mañana de Federico d’EsRadio.

Una comissió d’investigació sobre la relació entre Begoña Gómez i Air Europa

Alberto Núñez Feijóo va arribar a amenaçar Pedro Sánchez amb una comissió d’investigació sobre la relació entre Begoña Gómez i Air Europa. Durant la sessió de control al Congrés del 20 de març, el líder del PP va retreure al president espanyol que posés el “ventilador a la desesperada” davant dels casos de corrupció i el va avisar que, si es tornava a “negar a donar explicacions” sobre la relació entre la seva dona i Air Europa, hi hauria una “investigació específica sobre els assumptes que afecten el seu entorn més immediat”. Feijóo va asseverar que “segur” que hi hauria una investigació parlamentària i que, “si és necessari”, també seria judicial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!