Carles Puigdemont ha confirmat que serà demà a Barcelona per assistir al debat d’investidura de Salvador Illa. Mentre l’independentisme exhibeix unitat i convoca un acte per rebre’l, el Partit Popular dispara contra la decisió del president en l’exili i contra Pedro Sánchez per haver possibilitat el seu retorn. “Demà viurem un esperpent”, ha proclamat el vicesecretari institucional del PP, Esteban González Pons, que considera que el retorn de Puigdemont serà la “culminació del que el Sanchisme representa, el caos que Sánchez recull després dels vents que sembra”. Fonts populars donen per fet que el Tribunal Suprem decretarà la presó preventiva per a Puigdemont i anticipen que, posteriorment, Junts per Catalunya no avalarà els futurs Pressupostos Generals de l’Estat. “Entrem en un maremàgnum d’incertesa”, afirmen veus de la direcció del PP.

🔴 Retorn de Puigdemont a Catalunya, DIRECTE | Investidura de Salvador Illa, última hora

 

 

“El de demà pot ser un circ” i un “ridícul institucional, polític i internacional”, ha afegit Esteban González Pons a preguntes dels periodistes, però ha verbalitzat que ha utilitzat el terme “esperpent” perquè és “molt més espanyol”. “El guió de demà el podria haver escrit Ramón María del Valle-Inclán i no se n’hauria anat ni una coma”, ha argumentat. Segons la Reial Acadèmia de la Llengua, l’esperpent és la “concepció literària” creada per Valle-Inclán cap al 1920 en la qual “es deforma la realitat accentuant els seus trets grotescos”. També és una “persona, cosa o situació grotesques o estrafolàries”.

En una atenció als mitjans de comunicació a peu dret a les portes de la seu del partit al carrer de Gènova, a escassos metros de la sala de premsa habitual, Pons ha lamentat que “si es consolida el pacte fiscal entre Sánchez, Illa i els independentistes, la caixa única de l’economia espanyola quedarà irremeiablement trencada” i els espanyols es “dividiran” entre “els que paguen sempre i els que cobren sempre”. “Una Espanya en la qual totes les comunitats autònomes tinguessin un concert és una Espanya impossible, perquè no tots poden agafar diners, algú ha de posar-los”, ha esgrimit. I ha censurat que el PSC i el PSOE hagin “comprat” la investidura d’Illa “amb els diners dels espanyols”.

El PP sol·licita la compareixença de María Jesús Montero al Congrés

En la seva ofensiva per fer front al nou finançament per a Catalunya, el PP ha registrat aquest dimecres la sol·licitud de compareixença de la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés dels Diputats perquè expliqui “què passarà quan es trenqui la caixa de l’Agència Tributària i la caixa única que justifica la unitat econòmica d’Espanya” i “com es pagaran els serveis públics”. Aquesta petició se sotmetrà a votació a la Diputació Permanent, que se celebrarà el dimarts 27 d’agost al matí. Així mateix, en un to irònic, González Pons demana al govern espanyol una “prova de vida laboral” per saber si “continua viu” ara que ha arribat el mes d’agost. El dirigent popular l’ha considerat un “govern de mandrosos”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!