El PP rebutja categòricament la reunió entre Carles Puigdemont i Pedro Sánchez que aquest matí ha avançat Jordi Turull. Els populars titllen el president espanyol de “marioneta” i d’estar “segrestat” per l’independentisme. És la reacció gairebé immediata a l’anunci del secretari general de Junts, que en una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de TVE Catalunya, ha explicat que els dos líders mantindran “una reunió com cal”, sense especificar encara quan es produirà.

Una “marioneta”

La primera veu del PP a pronunciar-se ha estat la secretària general del partit, Cuca Gamarra, que considera que Carles Puigdemont ha convertit Pedro Sánchez en una marioneta” que el mateix Puigdemont “maneja al seu gust”.

En una entrevista a ‘La Hora de La 1’ de TVE, Gamarra ha qualificat la futura reunió d’un nou exercici de “l’anomalia democràtica i degeneració” a la qual Sánchez està conduint Espanya i ha lamentat que Sánchez estigui disposat “a humiliar-se encara més” a l’hora d’escoltar com “li dona ordres un pròfug de la justícia”.

L’exportaveu dels populars al Congrés també considera que aquesta trobada “s’allunya profundament” del jurament que Sánchez va fer a tots els espanyols i ha censurat que es reuneixi amb el president Puigdemont a l’estranger, en lloc d’actuar com “un bon governant”, fer complir la llei i dir-li que torni a Espanya. “Una cosa és ser president i una altra és ocupar la Moncloa”, ha conclòs.

“Segrestat i lligat de mans”

En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, que ha qualificat Pedro Sánchez de president “segrestat i lligat de mans” per l’independentisme. I ha afegit que el president del govern espanyol ha d’anar “a segellar la cartilla” per part dels independentistes una vegada al mes perquè li permetin continuar estant a la Moncloa. Ho ha dit en una entrevista a ‘Espejo Público’ d’Antena 3.

Sánchez i Puigdemont, cara a cara al Parlament Europeu

L'anunci de la reunió entre Puigdemont i Sánchez arriba l'endemà que tots dos coincidissin al ple del Parlament Europeu, en la compareixença del president espanyol per fer balanç de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. En la seva intervenció, el president Puigdemont va fer referència a l'oficialitat del català a Europa i va advertir a Pedro Sánchez que “les oportunitats s'han d'usar quan es presenten” i que si es deixen passar per por o incapacitat, “les conseqüències no són agradables”. Per la seva banda, el president espanyol va recordar a Puigdemont que la situació a Catalunya és “infinitament millor” i va emplaçar-lo que és a les seves mans continuar millorant-la.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!