Ofensiva mediàtica del Partit Popular l'endemà que Junts, ERC i el PSOE pactessin una esmena per matisar l'excepció del terrorisme de la llei d'amnistia, incloent-hi un afegit que especifica i delimita què es considera terrorisme, amb l'objectiu de millorar el blindatge del Tsunami Democràtic i dels CDR de l'Operació Judes. Els populars han multiplicat aquest dimecres al matí la seva presència als programes matinals de televisió i ràdio per mostrar el seu rebuig frontal a l'acord entre socialistes i independentistes. “Hi ha terrorisme cuqui? O tot és violència?”, s'ha preguntat el portaveu del PP, Borja Sémper, que ha lamentat que la inclusió del terrorisme a l'amnistia és una “nova línia vermella que salta pels aires o es converteix en línia verda”.
En aquest sentit, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha censurat que els socialistes hagin sobrepassat “per interès personal” les “línies vermelles” que ells mateixos s'havien marcat i la secretària general dels populars, Cuca Gamarra, ha posat en relleu que l'intent del PSOE “d'intentar explicar el que és inexplicable” és “prendre per ximples els espanyols i no saber que els espanyols tenen molt clar el que és terrorisme”. Justament ahir a la nit, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, sostenia que “el terrorisme ni es tapa ni es perdona, s’investiga i es condemna fins al final”. Ho va dir en l’homenatge a Gregorio Ordóñez, diputat del PP al Parlament Basc assassinat per ETA el 1995.
“Hi ha diferències notables amb el País Basc, però també similituds evidents”
En una entrevista a Espejo Público d’Antena 3, preguntat pel terrorisme d'ETA i la kale borroka, Borja Sémper ha argumentat que el procés independentista presenta “diferències notables” respecte al País Basc perquè “el fet terrorista del tret a la nuca el converteix en una altra cosa”, però ha sostingut que “sí que hi ha similituds evidents”, com “la voluntat de subvertir l'ordenament constitucional a través de la violència als carrers”. Sémper ha asseverat que això “està contemplat al Codi Penal i ho qualifiquen els jutges”, però “deixarà de ser així” per l'interès de Pedro Sánchez.
“Quan algú llença una llamborda contra un policia pretén fer mal i quan una organització vol comprometre una infraestructura crucial com l'aeroport del Prat o l'estació de Sants pretén generar por i confusió”, ha justificat Sémper. Així mateix, ha advertit que “les institucions europees són especialment estrictes amb aquest tipus de matèries” i no van “amb mitges tintes” amb la paraula terrorisme i amb la violència política.
Per la seva banda, en una entrevista a La mirada crítica de Telecinco, Cuca Gamarra ha insistit que “no hi ha terrorisme bo i terrorisme dolent”, ha proclamat que la “indignant i humiliant” esmena que s’ha incorporat al redactat “no passarà desapercebuda a ulls dels espanyols” i ha ironitzat que “Puigdemont s’ha convertit en jutge d’ell mateix amnistiant-se i declarant-se innocent”.
“S’han vist imatges de successos a Catalunya tremendament greus”
Finalment, Miguel Tellado, ha denunciat en una entrevista a Las Mañanas de RNE que “cessió rere cessió, el PSOE es va humiliant pas a pas” i ha lamentat que “l'ambició d'una única persona” suposa un “alt preu” per la democràcia espanyola i “fa malbé i perfora” el prestigi de l'Estat. Preguntat sobre si durant el procés independentista hi ha hagut actes de terrorisme, Tellado ha replicat que “s'han vist imatges de successos a Catalunya tremendament greus”, però ha reconegut que “qui ha d'apreciar si hi ha casos de terrorisme són els jutges”. Just ahir després que la Comissió de Justícia aprovés el dictamen de la llei d’amnistia, Tellado va argüir que un govern espanyol que “empara terroristes i que, alhora, ataca els jutges no té cabuda en una democràcia moderna”.