La portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha anunciat que aquest dilluns el seu partit presentarà a Brussel·les una "denúncia parlamentària" pel "gravíssim assenyalament" de la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón que investiga el cas de Tsunami Democràtic, en el qual persegueix el president a l'exili, Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i altres 10 dirigents independentistes per terrorisme. 

En la seva intervenció en la segona jornada de la interparlamentària que ha dut a terme el Partit Popular a Galícia, Montserrat ha censurat el que consideren una "cessió" del govern del PSOE i Sumar al "xantatge" dels seus socis i ha advertit que el seu partit no "callarà". "Anuncio que dilluns presentarem una denúncia parlamentària rebutjant el greu assenyalament de la vicepresidenta tercera del govern a un jutge per investigar els seus socis, el soci pròfug", ha avançat, per insistir que el PP no romandrà "callat quan un pròfug marca l'agenda del govern" de PSOE i Sumar.

Així mateix, la dirigent popular ha afirmat que no hi ha "cap gest ni de concòrdia ni de convivència ni de pacificació" en els passos de Sánchez com sosté l'executiu estatal. "Aquí només hi ha un president que ha lliurat la seva paraula per tapar la seva derrota electoral i per comprar per set vots mantenir-se uns mesos més a la Moncloa agenollant tota una nació", ha asseverat l'exministra de Sanitat. 

El PP avisa que seguirà la seva lluita contra l'amnistia a la UE

Dit això, ha assenyalat que l'Estat "està més desprotegit que mai per la supressió de tots els delictes al Codi Penal i amb una amnistia a punt". "Es vanen de tenir al govern als seus peus i sotmès al xantatge permanent", ha emfatitzat, per reiterar que el Partit Popular espanyol denunciarà a Europa aquesta situació perquè "d'Espanya no se'n riu ningú".

Després de recalcar que la delegació del PP espanyol a Brussel·les és el "malson" de Pedro Sánchez, Montserrat ha destacat que la seva formació està "donant la batalla contra una amnistia perquè Europa actuï d'una vegada". A més, s'ha queixat que els fons europeus no estiguin arribant a l'economia real, com les famílies o els autònoms. Al seu entendre, "per executar els fons no hi ha pressa" però sí que n'hi ha per "reunir-se amb un pròfug de la Justícia" fora de l'Estat espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!