Comparació altisonant i hiperbòlica del Partit Popular, que posa Salvador Illa al mateix nivell que Carles Puigdemont, Quim Torra i Pere Aragonès. Per al PP, si la seva investidura es culmina, el líder del PSC arribarà a la presidència de Catalunya amb “l’agenda més independentista de tots els presidents de la Generalitat durant la democràcia”. Ho ha dit Dolors Montserrat en una roda de premsa per valorar l’actualitat política. La portaveu del PP al Parlament Europeu considera que, amb el pacte entre el PSC i ERC, Illa “assumeix com a pròpia l’agenda del procés”, “compleix al peu de la lletra el que marca l’independentisme” i atorga la “independència fiscal” per “mantenir el negoci corrupte del procés”. Els populars veuen el candidat socialista com la “marca blanca” de l’independentisme. “Si Illa aconsegueix la investidura, Catalunya continuarà tenint un president independentista”, ha reblat Montserrat.

🔎 Front del PP contra el pacte PSC-ERC: apel·la els barons socialistes i augura que serà inconstitucional

 

 

L’eurodiputada popular lamenta que, a través del pacte entre el PSC i ERC, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, estigui “comprant” la “legitimació” del procés, la “creació de les condicions” per “reiniciar-lo i fer-lo renéixer” amb “més avantatges, recursos i privilegis” i “més temps i poder per romandre a la Moncloa”. L’argumentació que es fa des de Gènova, en boca de Montserrat i en la línia del que han repetit els seus dirigents en els últims dies, és que l’aliança entre socialistes i republicans porta Catalunya “cap a un referèndum i cap a la independència”.

Sobre el retorn anunciat de Carles Puigdemont, fonts del PP reconeixen que no tenen cap pista sobre quin pot ser el desenllaç. Això sí, amb ironia, atribueixen a la “casualitat” el fet que els populars no tinguin cap lloc a la Mesa del Parlament. Això, diuen, els impedeix tenir tota la informació en temps real dels plans de la cambra catalana pel retorn del president a l’exili. Les mateixes veus atribueixen l’anunci de Puigdemont a una “guerra fratricida” entre ERC i Junts i assenyalen que, al cap i a la fi, el “culpable de tot” és Sánchez, que està “agenollat” davant l’independentisme. Per a Dolors Montserrat, Puigdemont vol “tenir el seu minut de glòria”.

“Són conscients que els impostos dels seus ciutadans pagaran més estructures d’estat?”

Així mateix, seguint la línia de flota recent, Montserrat s’ha adreçat directament als barons socialistes “Són conscients que amb els impostos dels ciutadans que viuen a les seves regions pagaran més estructures d’estat per anar cap a la independència? Són conscients que els seus ciutadans pagaran amb els seus impostos la independència de Catalunya?”, els ha preguntat. I els ha animat a votar-hi en contra al Congrés: en cas contrari, seran “còmplices” que “es trenqui Espanya”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!