El vicesecretari nacional sectorial del PP, Javier Maroto, ha assegurat aquest dijous que el candidat del seu partit a la Presidència del Govern, Mariano Rajoy, no tindria cap problema a treballar com a president amb Pedro Sánchez (PSOE) i Albert Rivera (C's) a la vicepresidència.

"No ens preocuparia gens que Sánchez i Rivera tinguessin una vicepresidència, no tindríem cap problema a acceptar això", ha afirmat Maroto contraposant-ho als desacords entre el líder del PSOE i el de Podemos, Pablo Iglesias, sobre la formació d'un Govern.

El representant popular ha contemplat l'existència també d'una tercera vicepresidència, que seria per a un dirigent del PP. Així, Maroto ha estat el primer a atrevir-se a avançar quina seria la hipotètica estructura de la coalició en què Rajoy insisteix des de fa mesos. Tot i això, fonts populars recorden que qui té la responsabilitat de concretar aquestes decisions és el mateix Rajoy.

El president en funcions ha defensat des de les eleccions un govern basat en una gran coalició entre el PP, el PSOE i Ciutadans. El seu model ideal, com ha declarat en algunes ocasions, seria un govern “estable”, que no estigui “subjecte a hipoteques que trenquin la unitat d’Espanya”, i, sobretot, liderat pel PP.