Al Partit Popular li preocupa que els ajuntaments catalans que no hissin la bandera d'Espanya. A parer seu, la bandera nacional és un símbol de "concòrdia" i "orgull" per a tot el territori, i no entenen que a Catalunya la pràctica cada vegada més "habitual" sigui no lluir-la al balcó. És per això que el PP ha fet públic aquest diumenge que portarà al Congrés una iniciativa per pressionar al govern espanyol a multar els consistoris catalans que no onegen la rojigualda. "Representa una crida a la unitat, a la cooperació i al respecte mutu, i recorda que, com a nació unida, Espanya pot superar qualsevol diferència i obstacle sota una identitat comuna", han insistit els d'Alberto Núñez Feijóo en un comunicat. El PP vol que la proposició es debati i es voti a la comissió de Política Territorial de la cambra baixa. 

No lluir la rojigualda fomenta la "insubmissió"

Els populars lamenten que des que Pedro Sánchez és a la Moncloa la normativa vigent en aquest àmbit s'hagi deixat de fer complir. "No s'ha dut a terme cap requeriment, ni interposat cap recurs" per fer complir la normativa vigent als ajuntaments catalans, han criticat a l'escrit, tot afegint que no mostrar la bandera espanyola a les façanes dels ajuntaments catalans fomenta la "insubmissió" ciutadana. "Es dona una fèrria aliança entre aquells que incompleixen la llei i els que guarden silenci i complicitat davant del seu incompliment", han assenyalat.

El PP recorda que la normativa vigent és "clara"

El Partit Popular ha recordat que la legislació vigent en aquest àmbit és molt "clara" sobre el paper que ha de tenir aquest símbol dins les institucions. Detallen que l'article 4 de la Constitució, que estableix el seu ús, indica que les rojigualdes s'han de lluir al costat de les banderes autonòmiques als edificis públics i als actes oficials. També destaquen que la bandera espanyola ha d'onejar a l'exterior del consistori i no a l'interior, perquè pugui ser vista des del carrer, i que, a banda, ha d'ocupar un lloc preferent a l'interior de tots els edificis i establiments de l'Administració central, institucional, autonòmica, provincial i municipal de l'Estat. 

A més, els populars demanen a la Generalitat que es posi les piles i faci complir la legislació vigent en aquesta matèria al territori català. També reclamen que l'administració competent a Catalunya prengui les mesures sancionadores "oportunes" amb aquelles administracions municipals que de manera repetida incompleixin la llei. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!