La Junta de Districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de València ha aprovat els vots de PP i Vox l'organització d'encierros taurins simulats per a nens. La proposta neix del vicepresident de la Generalitat i conseller de Cultura de Vox, Vicente Barrera, qui va ser torero. De fet, Barrera va presentar el projecte com a veí del centre històric de la capital valenciana.  Aquesta aposta per promoure el toreig entre els més petits ha aixecat polseguera per part dels grups a l'oposició: Compromís i PSPV. 

El portaveu municipal socialista Borja Sanjuán ha lamentat que el PP de l'alcaldessa María José Catalá hagi votat "perquè hi hagi tancaments taurins infantils, és a dir, fer cultura de la tortura i, a més, per als nens i nenes". Per altra banda, Giuseppe Gressi, regidor de Compromís, ha denunciat que "Català ha faltat a la paraula que va donar als veïns i finalment, en contra del que els va prometre, el PP ha donat a Vox els vots necessaris perquè la proposta de fer un acte d'adoctrinament infantil a la tortura animal a Ciutat Vella tiri endavant".

L'alcaldessa Catalá ha tret pes a la qüestió. "A mi no em sembla malament. No és un encierro, és una simulació", ha subratllat i ha afirmat que "no hi ha toros" i tampoc "cap perill per a la població infantil". La data estimada per a la realització de l'activitat taurina és "un matí de dissabte del mes de juliol" i el cost de l'esdeveniment serà de 200 euros.

Denúncia al Defensor del Menor

Els arguments de Catalá no són suficients per al PSPV ni per a Compromís. Totes dues formacions han advertit que portaran el cas davant del Defensor del Menor. El PSPV ha afirmat que durà l'asusmpte davant aquesta instituciói ha promés que faran tot el possible perquè "la València casposa que està projectant María José Catalá duri el mínim possible".

Per la seva banda, Compromís també vol presentar el cas davant del Defensor del Menor i han afirmat que no descarten  acudir a instàncies superiors per denunciar aquesta activitat que, segons sostenen, "només respon al caprici personal" del conseller de Cultura, Vicente Barrera, "amb el vistiplau d'una alcaldessa feble com és Català".

El projecte taurí dels governs PP-Vox

La promoció de la tauromàquia no es limita al País Valencià, sinó que marca la línia d'acció dels governs populars que tenen Vox a l'Executiu o on els ultradretans són fonamentals. És el cas de les Illes Balears, on recentment les dues formacions han aprovat permetre l'entrada de menors a les curses de braus a les Illes. La modificació de la llei que limitava l'accés dels menors a aquesta mena d'espectacles respon a unes de les exigències de Vox per fer presidenta a la popular Marga Prohens.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!