Després de 32 anys, els menors de 16 podran veure una corrida de toros a les Illes Balears. La iniciativa de Vox ha estat aprovada per Parlament balear amb els vots del PP i l'oposició de la resta de partits. Des de l'any 1992, els menors de 16 anys no poden accedir a aquests espectacles i l'any 2017 la prohibició es va elevar fins als 18 anys. Ara, després de la tramitació de la llei, totes aquestes regulacions desapareixeran i els infants i adolescents podran veure la mort d'un bou a mans d'un torero a les Illes Balears

La modificació de la llei que limitava l'accés dels menors a aquesta mena d'espectacles respon a unes de les exigències de Vox per fer presidenta a la popular Marga Prohens. El partit d'extrema dreta han celebrat àmpliament la modificació de la llei, tot i que a les Balears hi ha més aviat poques corrides. De fet, hi ha només tres places: Palma, Muro i Inca. En aquestes només se celebren algunes corrides a l'estiu. Així doncs, si no és per una ingent demanda, que motiva als de Santiago Abascal? Sostenen que la tauromàquia és un pilar fonamental de la cultura espanyola

En la seva intervenció al Parlament, la diputada de Vox María José Verdú ha exposat que la seva formació tornarà als pares el "dret fonamental" d'escollir l'educació i la cultura que desitgen per als seus fills, com "accedir a les tradicions nacionals com la tauromàquia". Des del PP, la diputada Cristina Gil ha reconegut que mai la veuran en els toros, però ha defensat el dret dels menors a assistir a aquests espectacles amb el permís dels seus pares.

No és el primer cop que Vox impulsa mesures a favor de la tauromàquia en els territoris on està al govern autonòmic o són decisius per mantenir al PP en aquest. El partit d'extrema dreta vol reviure la tauromàquia en les zones on té influència i al PP ja li està bé, com a Castella i Lleó o Extremadura. 

Rebuig de l'oposició 

La diputada socialista Silvia Cano ha criticat aquesta proposició de llei de la "ultradreta", ha defensat la necessitat de protegir els menors dels espectacles "violents" i ha lamentat que el PP "claudiqui" davant Vox per mantenir-se al govern de la comunitat autònoma.

La diputada de Podem, Cristina Gómez, ha deixat clar que la tauromàquia és "veure la mort d'un animal després de torturar-lo; és violència", encara que "antigament" fos una tradició, "igual que abans es llençaven cabres des de dalt del campanar. És normal gaudir d'aquest espectacle?".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!