El PP i Vox ja han començat a mantenir els primers contactes de cara a acordar la investidura del líder popular, Juanma Moreno, com a president de la Junta d'Andalusia. Tots dos partits han acordat mantenir una reunió de treball dimarts vinent per continuar negociant el suport de l'extrema dreta, després d'haver mantingut aquest divendres una conversa entre els seus secretaris generals.

Segons han informat fonts del PP, el secretari general del partit, Teodoro García Egea, ha mantingut amb el seu homòleg de Vox, Javier Ortega Smith, una conversa telefònica "afable" d'uns 20 minuts, en els quals han repassat algun dels aspectes que ha d'emprendre el pròxim govern andalús.  

El primer contacte entre tots dos partits arriba en un moment en què els populars han amorosit el to amb Vox, després que aquests demanessin canvis en la llei de violència de gènere. Tot i que en un primer moment es van mostrar taxatius i reticents a obrir un debat sobre la violència masclista, aquest divendres el president del PP, Pablo Casado, ja ha començat a parlar de violència "domèstica" en lloc de "masclista".

De fet, els populars ja estan preparant una proposta per acontentar l'extrema dreta que passaria per ampliar les ajudes a totes les víctimes de la "violència domèstica", independentment del seu sexe.

En un missatge a les xarxes socials, el secretari general de Vox ha confirmat la conversa i la reunió prevista i ha assegurat que espera que Cs també hi assisteixi. "Vox manté la seva voluntat de facilitar un canvi real a Andalusia i per això és un pas important asseure's a parlar. Esperem que Cs també acudeixi a aquesta trobada", afegeix el missatge. Els d'Albert Rivera, però, es mantenen de moment de perfil.