De moment, el govern espanyol s'ha desentès de l'escàndol del CatalanGate. Però qui sap si aviat rodarà algun cap a l'executiu estatal. La qüestió aquí és que hi ha un precedent que va acabar amb dimissions a La Moncloa fa 27 anys. Va ser l'any 1995 quan el vicepresident del govern espanyol, el socialista Narcís Serra, i el ministre de Defensa, Julián García Vargas, van plegar dues setmanes després de conèixer-se que el CESID (predecessor del CNI) havia practicat escoltes il·legals a rellevants personalitats de diferents àmbits de la vida pública, com el mateix rei Joan Carles I.
El diari espanyol El Mundo va destapar aquest polèmic cas d'espionatge el passat 12 de juny del 1995. La investigació periodística revelava com un gabinet d'escoltes del CESID es va dedicar a enregistrar, amb coneixement de l'executiu estatal, converses de tota mena de polítics, diplomàtics, empresaris, periodistes i, fins i tot, del Rei i els seus amics. Una pràctica que va durar gairebé onze anys i que va acabar amb una mena de biblioteca de cintes, desmantellada per la justícia després que es descobrís la seva existència.
El diari va publicar en la seva primera pàgina aquest titular: "El CESID lleva más de 10 años espiando y grabando a políticos, empresarios y periodistas". L'endemà va denunciar que el centre d'intel·ligència espanyol va enregistrar i arxivar en la seva biblioteca de cintes fins i tot les converses del rei Joan Carles I i alguns dels seus amics. Arran d'aquestes informacions, que es van conèixer com "els papers del CESID", el fiscal general va haver d'obrir una investigació. Dues setmanes després, Serra i García Vargas van abandonar els seus càrrecs en el govern espanyol.
La portaveu de Junts en el Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha recordat el cas en una bateria de preguntes que ha realitzat aquest dimarts a l'executiu estatal per intentar esclarir l'escàndol del CatalanGate. Llavors, ha demanat al govern espanyol si considera "que han de continuar en els seus càrrecs els actuals ministres de Defensa, Margarita Robles Fernández; Interior, Fernando Grande-Marlaska; i de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños García; o que han de seguir l'exemple dels anteriors ministres Serra i García Vargas i dimitir dels seus càrrecs".