Que avui sigui dilluns, per molt que a Catalunya i al País Valencià sigui festiu, és una bona excusa per girar full de la Setmana Santa i encarrilar la recta final de la campanya electoral. Això i el fet que sobre algunes notícies de vegades hi ha la sensació que més val no parlar-ne. Ahir va haver-hi un terratrèmol informatiu que va situar la localitat de Coripe (Sevilla) al mapa de la catalanofòbia quan la tradició d’afusellar -ni que sigui simbòlicament- un personatge considerat nefast pels veïns del poble es va encarnar en la figura del president Carles Puigdemont.
Més enllà de la gestió de les reflexions sobre l’oportunitat de simbolitzar l’odi en figures de palla, un fet sobre el qual Coripe no en té pas l’exclusiva, el fet és que malgrat que ahir se’n va parlar molt, avui sembla que ja no se n’ha de parlar gens.
Així s’entén que les portades dels diaris editats a Madrid -però també a Barcelona- optin per mirar endavant i ignorar completament aquest fet, amb la col·laboració, com dèiem, d’una campanya electoral que no fa més que abocar enquestes que dibuixen un escenari de paràlisi política sense una majoria clara i estable en l’escenari del proper diumenge un cop fet el recompte electoral. La campanya, i el seguit d’atemptats d’arrel religiosa que van tenir lloc a Sri Lanka, copen avui les portades.
Així, l’ABC dedica la seva portada als atemptats amb el títol El fanatisme religiós tenyeix de sang Sri Lanka, però reserva un espai per a la informació política, amb un títol editorialitzant: 8 milions d’indecisos poden evitar un altre govern Frankestein.
Per la seva banda, La Razón opta per espantar el votant de la dreta amb una nova crida subliminal al vot útil: La divisió de la dreta dona el govern a Sánchez.
Al seu torn, El Mundo insisteix en la mateixa qüestió des d’una altra òptica: Els votants del PSOE rebutgen pactar amb els independentistes i ho complementa amb una entrevista a Santiago Abascal amb aquest titular: “No descarto que el PP es dissolgui després del 28-A, com la UCD".
Finalment, El País, considera que PP i Ciutadans s’aferren als debats per una remuntada.
Pel que fa als diaris catalans, on tampoc s’esmenten els fets de Coripe, els titulars són els següents: El Periódico, Rere els indecisos; Ara, Villarejo reconeix en seu judicial la guerra bruta; El Punt Avui, entrevista a Meritxell Batet: “Hi ha maneres de negar el diàleg i una és demanar l’impossible” i La Vanguardia, ERC i JxCat demanen el vot útil per condicionar Sánchez.
Ja ho veuen, d’allò de Coripe ni una paraula. I endavant que fa baixada.