Els fons de la Unió Europea per a la reconstrucció, un rescat en tota regla perquè Espanya pugui sortir del bassal, amenaça de convertir-se en un nou problema un cop no ha quedat gens clar el mètode de repartiment, per molt que es fes una conferència autonòmica amb vuelta al ruedo inclosa del monarca Felip.
Ara que ja es nota l’escalfor dels diners, el problema és com es reparteixen, i com que mai no estem contents la portada d'El Mundo aprofita per fomentar la discòrdia, i ho fa amb llenguatge aparentment innocent, però de gran calibre: "El repartiment de fons de la UE anticipa una guerra entre autonomies". Aquells mitjans que avalen la recentralització i el buidatge de continguts de les comunitats autònomes no tenen cap problema a disparar contra tothom per intentar demostrar que l’estat autonòmic és un invent fallit, i, en aquest sentit, el titular d’El Mundo té un missatge clar: "Això no passaria amb un govern fort, però esclar, si mana el PSOE, què es pot esperar?". Per insistir en el tema, en aquest diari plantegen aquesta guerra a tres bandes amb els següents subtítols: "Les comunitats del PP temen que Sánchez assigni els diners en funció d’interessos partidistes i assenyalen Iván Redondo" i "Les del PSOE recelen dels gestos als sobiranistes". Sí, els sobiranistes en són els culpables.
Per la seva banda, l’ABC opta per recordar que la crisi econòmica té un culpable, Pablo Iglesias, i titula "Tres de cada deu contractes duren menys d’una setmana", tot afegint que "Espanya segueix encapçalant Europa en temporalitat, amb una taxa del 29 per cent, la més alta des de fa dotze anys".
Al seu torn, La Razón incideix en la crisi econòmica amb el titular "Més de la meitat tem perdre la feina davant la crisi". Atenció al tercer dels subtítols: "Més del 62% demana que el govern espanyol creï un comandament únic davant dels rebrots".
En canvi, El País, prefereix orientar la seva portada a la macroeconomia, apuntant que "El fons de rescat tempta Espanya amb un préstec de 24.000 milions".
Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests en són els principals titulars: "Sánchez desconfia d’ERC i s’apropa a Cs" a El Periódico; "La Barcelona més buida" a El Punt Avui; "El control dels rebrots condiciona la tornada als col·legis al setembre" a La Vanguardia i "Pressió dels comuns perquè es reformi el delicte de sedició" a l'Ara.