La Roja, la selecció espanyola, juga aquest diumenge la final de l'Eurocopa contra Anglaterra a les 21h, per tant, que ningú es queixi quan vegi les portades de la premsa espanyola d'aquest diumenge, què esperàveu?. La qualitat del joc dels jugadors que integren l'equip i la joventut i talent d'algun d'ells no és ni de bon tros el que destaquen El Mundo i El País dels jugadors. Sabeu què és el que consideren més destacable de la Roja d'aquest any? La "diversitat". No pas la diversitat d'edats o d'idiomes que parlen els jugadors; els rotatius es refereixen a la diversitat de nacionalitats. Aparentment és el més destacable de la selecció. "L'Espanya dels diferents no té por d'Anglaterra", titula El Mundo, que afegeix que "l'equip mestís i heterodox de Luis de la Fuente buscarà avui la quarta Eurocopa". I El País també s'hi esmera per trobar els adjectius per descriure l'equip, un cop més res a veure amb el joc: "La selecció més diversa actua de cola social, enlluerna Espanya i paralitza el país 12 anys després amb un equip inesperat". La Vanguardia analitza els orígens "dels nous cracks", una cosa que s'està fent molt els darrers dies. Us els resumiré: Lamine Yamal és nascut a Esplugues de Llobregat i amb un any se'n va anar a viure a Mataró, és català.
De qui si esperaríem unes paraules com aquestes per referir-se a la selecció espanyola, és del candidat republicà a les eleccions dels Estats Units, Donald Trump, però aquest diumenge els titulars sobre ell no tenen res a veure amb això. El també expresident nord-americà ha resultat ferit durant un acte de precampanya celebrat a Pennsilvània, del que ha hagut de ser evacuat amb sang a la cara després de sentir-se soroll del que semblaven trets. Trump, que s'ha amagat sota el seu faristol amb la mà en el coll abans de ser evacuat pels serveis de seguretat, ha estat atès per serveis sanitaris a Pennsilvània i ja ha rebut l'alta. Dues persones havien mort com a conseqüència dels fets, un dels quals un assistent a l'acte, i l'altre el responsable dels trets, que ha estat abatut pels serveis secrets al sostre des del qual ha disparat. Una tercera persona ha resultat greument ferida. L'oficina de l'FBI de Pittsburgh ja ha confirmat que Donald Trump ha patit un "intent de magnicidi" per part d'un tirador.
Finalment, cop d'ull a La Razón, que entrevista el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, el qual carrega contra el líder de Vox: "Santiago Abascal ha pres una decisió injustificable pensant en el seu interès electoral". Vox ha sortit dels governs autonòmics que comparteix amb el PP. La trencadissa afecta els executius d'Extremadura, Múrcia, Castella i Lleó, País Valencià i Aragó, on el PP aspira ara a governar en solitari. Abascal va trencar aquests governs compartits després que el PP s'avingués a acollir als seus territoris part del contingent de prop de 400 menors immigrants no acompanyats que es troben a les Illes Canàries i que formen part d'un grup de 6.000 menors que han arribat en els últims mesos per mar. El curiós de l'entrevista és que Mañueco és preguntat per si ara que no hi ha Vox al seu govern es recuperaran els compromisos "més de centre" com les lleis de memòria històrica i la lluita contra la violència masclista. I sí, que no cal patir perquè ell sempre ha mantingut un compromís "irrenunciable amb la lluita contra la violència masclista" i "el nostre plantejament és la condemna a la dictadura franquista, respecte a les víctimes i posada en valor de la Transició per superar el passat". Ara bé, la seva "prioritat" són "els compromisos adquirits a la investidura com a president i als debats de l'Estat de la comunitat per continuar fent de Castella i Lleó una comunitat de referència en educació, serveis socials i economia". Què diuen la resta de portades d'aquest diumenge?