El president Carles Puigdemont no ha estat detingut. Ha complert, ha aparegut a Arc de Triomf, a Barcelona, ha fet un discurs davant d'unes 5.000 persones, i després s'ha esfumat. Ningú sap com, però ha pujat a un vehicle de color blanc, un Honda, i després de fer diverses passades per l'entorn del Parlament, on ha estat detectat pels Mossos, ha desaparegut. Ningú sap com, però el vehicle on viatjava el president Puigdemont s'ha esfumat davant d'un dispositiu dels Mossos d'Esquadra de més de 300 policies, amb helicòpter i drons activats. 

🔴 Puigdemont avui, DIRECTE | Operació Gàbia per a la seva detenció i la investidura d'Illa, última hora

Els Mossos d'Esquadra havien blindat les entrades al parc de la Ciutadella, només s'hi podia entrar per dues portes, que estaven completament blindades pels Mossos. Les previsions de la policia catalana eren que quan Carles Puigdemont volgués accedir al Parlament, amb el president del Parlament, Josep Rull, i els altres diputats de Junts, fos interceptat, identificat i detingut. Els diputats han accedit al Parlament i han estat mirats un per un per evitar que entrés el president, a més, els vehicles que entraven al Parlament eren inspeccionats i feien abaixar les finestres, però ni rastre del president. L'equip legal de Puigdemont, amb Gonzalo Boye al capdavant, ha accedit al recinte del Parlament, al parc de la Ciutadella, la qual cosa ha fet imaginar els Mossos que la detenció seria ben aviat, però res. Tot estava preparat, però alguna cosa, que encara ara ningú s'explica, ha fallat. El vehicle blanc ha fet una altra volta i l'han perdut de vista. 

WhatsApp Image 2024 08 08 at 12.14.04
Control dels cotxes a l'entrada al Parlament / Cedida

Nervis per saber on era Puigdemont

Els nervis s'han apoderat del quarter general dels Mossos. Els comandaments regionals i de les comissaries generals, que estaven al Centre de Coordinació (CECOR) i al mateix recinte del Parlament han vist que el guió no anava com s'havia pensat —que no acordat, la defensa de Puigdemont no va acceptar pactar l'entrega del president— i s'han activat altres recursos per intentar caçar-lo. Sabien quin cotxe havia fet servir per marxar de l'acte i s'ha decidit activar, primer a Barcelona, i després a tot el país, un dispositiu reservat a greus delictes, com tirotejos o assassinats, per trobar-lo, el denominat dispositiu Gàbia, controls de carretera en diversos punts per tancar el perímetre de la ciutat de Barcelona i poder-lo interceptar; fins ara, sense sort. 

Controls mossos operacio gabia cedida
Controls dels Mossos d'Esquadra per l'operació Gàbia / Cedida

Amb el Gàbia en marxa, amb controls de carretera en marxa, amb inspeccions de vehicles en diversos punts del país buscant un home, els nervis eren creixents a la cúpula dels Mossos, que havien perdut l'objectiu i que, i ara encara, no saben on pot ser. Els serveis d'Informació dels Mossos esperaven que el president fos a l'interior de l'edifici del Parlament, que aparegués quan fos el torn de Junts de respondre a Illa, però ha estat el portaveu vallenc, Albert Batet, qui ha fet la rèplica al candidat a president, i ha estat quan s'ha confirmat que Puigdemont tampoc és a l'interior del Parlament.

Ningú sap on és el president Puigdemont

Totes les fonts consultades per ElNacional.cat, policials i properes a Junts, accepten no tenir ni idea d'on és el president Puigdemont. S'ha escapat davant d'un operatiu de Mossos de màxims, amb més de 300 policies, i amb controls també des de l'aire, i ara mateix ningú sap on és, ni com ha arribat a Arc de Triomf. Els diputats de Junts asseguren que no s'ha acabat i que encara no està tot escrit sobre aquest retorn i desaparició del president Puigdemont aquest calorós 8 d'agost de 2024. A Mossos, però, ningú s'atreveix, encara, a fer valoracions. Alguna cosa ha fallat i caldrà saber què.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!