La presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó, de Vox, ha anunciat aquest dilluns que seguirà al càrrec malgrat la ruptura de la seva formació amb el PP a tots els governs autonòmics. Massó ha descartat abandonar i ha defensat que "si s'hagués trencat el pacte pel qual jo soc presidenta de Les Corts, també es trenca el pacte pel qual Carlos Mazón és president de la Generalitat. Van ser els mateixos vots —quaranta del PP i tretze de Vox— els que ens van triar", ha apuntat. En declaracions als passadissos de Les Corts ha reconegut que aquests dies hi ha hagut "rumors de tota mena" sobre si els presidents dels Parlaments autonòmics haurien de deixar el càrrec o no, però ha considerat que el president de Vox, Santiago Abascal, "ha estat molt clar sobre aquest tema". "Nosaltres el que hem fet ha estat sortir dels governs", que són els responsables del repartiment de menors immigrants que Vox va demanar que no es fes i que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, "va obligar els presidents autonòmics a signar", ha assenyalat.

Pressió per la sortida de Llanos Massó 

Massó ha justificat la decisió del seu partit i ha recordat que "sortim d'aquests governs perquè no volem ser còmplices d'aquest augment de la inseguretat, d'aquesta deterioració dels serveis socials que abans o després es produirà, d'aquest efecte anomenada que produirà tota aquesta allau d'immigració il·legal". Tanmateix, ha puntualitzat que les Meses dels Parlaments autonòmics, i les Presidències en concret, "no tenen cap responsabilitat en aquest sentit", i per tant seguirà com a presidenta de Les Corts. 

Vox no es planteja que Massó deixi la presidència, però, en canvi, des del PP, ho veuen d'una forma diferent, ja que tal com ha afirmat Carlos Mazón l'acord s'ha trencat. A més, el PP considera que la presidència l'hauria d'ocupar algun popular, com ha defensat el portaveu, Juanfran Pérez Llorca, que ha assenyalat que Massó va ser elegida "amb un acord de govern", i per tant si han decidit sortir de l'acord "el més lògic" és que la presidència quedi en mans del PP. Davant d'aquesta situació, Compromís ha presentat una proposta de reforma del reglament perquè Llanos Massó pugui ser apartada del càrrec, però el PP ja ha descartat donar-li suport. La presidenta de Les Corts ha recordat a Joan Baldoví, que si el seu grup té representació en la Mesa de la Cambra "és gràcies a un favor del Partit Popular", i ha afegit que no sap si és que ara "pretén retornar aquest favor o no". "En qualsevol cas, em sembla un despropòsit" aquesta proposta, ha asseverat Massó, qui ha indicat que el PP no li ha comunicat que vulgui que abandoni la Mesa de Les Corts, i ha afegit que no s'han plantejat que els populars intentin forçar la seva sortida.

Le Senne es queda al Parlament Balear

En la mateixa línia que Llanos Massó, el president del Parlament Balear, també de Vox, Gabriel Le Senne, ha anunciat que no té “previst” dimitir del seu càrrec. Aquest diumenge, la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, va exigir a la presidenta del govern de les Illes Balears, Margalida Prohens que "trenqui tots els acords amb Vox" i faciliti la sortida del president del Parlament, Gabriel Le Senneprotagonista de la sonada polèmica per trencar la foto d'Aurora Picornell, afusellada pel franquisme, a la cambra. Per la seva part, Le Senne ha afirmat aquest dilluns que en cap cas ha parlat amb Prohens, que també donava per fet la sortida de l'ultra. “La decisió de Vox de trencar els seus acords implica també la seva renúncia a la presidència del Parlament de les Illes Balears, que van obtenir fruit d'aquests acords", va defensar. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!