El president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, mantindran el 4 de setembre una trobada institucional en la qual abordaran prioritàriament l'accés a l'habitatge, la seguretat, el transport públic i la qualitat de vida als barris. Així ho han acordat a la reunió informal que han celebrat aquest divendres a primera hora del matí al Palau de la Generalitat, en la seva primera trobada oficial des de la investidura d'Illa, el 8 d'agost passat.

L'alcalde Collboni ha arribat al Palau de la Generalitat cap a les 9.00 hores, ha estat rebut per Illa a la Galeria Gòtica i han passat al despatx del president català, on han mantingut la reunió, presidida per les banderes catalana, espanyola i europea. Tots dos s'han citat el 4 de setembre per a una trobada oficial, per a la qual ja han fixat l'ordre del dia, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Els punts prioritaris a tractar a la reunió seran l'accés a l'habitatge, la millora de la seguretat, la necessitat de reforçar la xarxa de transport públic i altres elements de mobilitat, així com la millora de l'espai públic i la qualitat de vida als barris.

Eliminar els pisos turístics

De fet, el mateix Collboni, alcalde de Barcelona i president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja va avançar la seva intenció de demanar a Illa que mantingui el decret del Govern d'ERC per poder eliminar els pisos turístics de la ciutat. Els àmbits de treball que abordaran a la reunió del 4 de setembre formen part tant del pla de mandat del govern municipal de Collboni com dels eixos en què vol incidir el nou executiu d'Illa, amb una voluntat de "transformació" del país amb l'horitzó del 2035, segons ha ressaltat la Generalitat.

Salvador Illa i Jaume Collboni, companys de files al PSC, han remarcat la "relació de confiança" que mantenen i la seva voluntat compartida d'abordar els assumptes que identifiquen com a prioritaris "amb la major celeritat" possible, pendents de la reunió de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament que es farà en els pròxims mesos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!