Catalunya té nou president, nou Govern i nous consellers. Un cop Salvador Illa ha nomenat el seu nou Consell Executiu i l'ha reunit per primer cop aquest dimarts al Palau de la Generalitat, ja es comencen a conèixer els primers noms del 'sottogoverno'. L'històric diputat del PSC Jordi Terrades serà el nou secretari general de Territori, Habitatge i Transició Energètica, una conselleria liderada per la també portaveu Sílvia Paneque. El fins ara diputat i mà dreta de Marta Farrés -alcaldessa de Sabadell, Pol Gibert, serà el secretari general d'Empresa i Treball, departament liderat per l'exconvergent Miquel Sàmper. En canvi, el també diputat Raül Moreno serà el secretari general de Drets Socials i Inclusió, una conselleria liderada per Mònica Martínez Bravo. Tots ells també s'afegeixen al nomenament de Javier Villamayor com a nou secretari del Govern de la Generalitat. 

Jordi Terrades, secretari general a Territori, Habitatge i Transició Ecològica

L'exdiputat socialista Jordi Terrades serà el nou secretari general del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i es convertirà així en el número dos de la consellera Sílvia Paneque. Nascut a Granollers el 1957, Terrades té a la seva esquena 23 anys al Parlament de Catalunya i més de 40 anys al món municipal, primer a l'Ajuntament de Canovelles i després al consistori de Granollers. Fins al moment era el secretari nacional de Territori, Infraestructures, Energia i Medi Ambient en l'executiva del PSC i també era el portaveu a la Comissió de Territori del Parlament. A més, era conseller de l'Ajuntament de Granollers i anteriorment ho havia estat al consistori de Canovelles. Serà el primer cop que Terrades assumeix un càrrec en el Govern i entrarà en substitució de Joan Jaume Oms. Haurà d'afrontar carpetes com el traspàs de Rodalies, la B-40, promoure habitatge públic i infraestructures per fer front a la sequera. 

El diputat del PSC Jordi Terrades - ACN
El diputat del PSC Jordi Terrades - ACN

Raül Moreno, nou secretari general de Drets Socials i Inclusió

El diputat socialista Raúl Moreno (1978) serà el nou secretari general de Drets Socials i Inclusió, segons confirma ell mateix a X. S’incorpora així a l’equip de la consellera Mónica Martínez Bravo i relleva en el càrrec Oriol Amorós. Moreno és secretari de Polítiques Socials del PSC i ha estat portaveu adjunt del grup parlamentari dels Socialistes i Units per Avançar. Graduat en Educació Social per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), entre altres estudis, ha fet tasques de dinamitzador sociocultural i educador social en diverses entitats del sector i també a l’empresa privada. Va ser regidor i tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en diverses àrees, del 2003 al 2015.

Va ser militant de la Joventut Socialista de Catalunya i en va ser primer secretari (2006-2009). Militant del PSC des del 1998, ha desenvolupat diversos càrrecs en la federació del Barcelonès nord i l’executiva local de Santa Coloma. També va formar part de l’executiva nacional del PSC durant els mandants de Pasqual Maragall i José Montilla. Al Parlament, ha estat ponent de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la del Tercer Sector Social i ha estat una de les veus que ha fet oposició al conseller Campuzano durant l'últim mandat. 

El nou secretari de Drets Socials i Inclusió, Raül Moreno / ACN
El nou secretari de Drets Socials i Inclusió, Raül Moreno / ACN

Pol Gibert, nou secretari general d'Empresa i Treball

El diputat socialista i primer tinent d'alcaldessa de Sabadell, Pol Gibert, serà el nou secretari general d’Empresa i Treball, i es convertirà així en el número dos del conseller Miquel Sàmper, segons ha confirmat ell mateix. En un missatge a X, Gibert ha agraït la confiança del president Salvador Illa i del conseller, i ha remarcat que comença “un nou repte” per aportar “força i experiència per impulsar la tercera gran transformació de Catalunya”. Gibert substituirà en el càrrec Oriol Sagrera. Gibert s'ocupa de temes relacionats amb Treball dins del PSC. Des del 2015 és diputat al Parlament i és la mà dreta de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, com a tinent d'alcaldessa de l'Àrea de Presidència i Projectes Estratègics.

Pol Gibert, nou secretari general Drets Socials Inclusió / ACN
Pol Gibert, nou secretari general Drets Socials Inclusió / ACN
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!