Enmig de la irrupció de Sumar i la candidatura de Yolanda Díaz al panorama polític espanyol, a Podemos no paren de sorgir-li nous fronts. Una de les principals peticions del partit dirigit per Ione Belarra, però amb Pablo Iglesias fent constants manifestacions públiques en aquest sentit, era la celebració d'unes eleccions primaries per decidir el candidat. Díaz sempre s'hi havia mostrat oberta, però no va ser suficient perquè els morats se sumessin a la resta de formacions que van participar de l'acte. Ara, precisament la guanyadora de les primàries per a la candidatura a la presidència d'Astúries, Covadonga Tomé, ha denunciat la situació que viu dins el partit, assegurant que la direcció vol expulsar-la de la formació, com ja ha fet amb altres companys

Sense suport del partit per a la campanya 

Tal com ella mateixa explica en un fil de Twitter, després de guanyar les primàries al mes de novembre amb un 60% dels vots per ser la candidata a Astúries, coincidint amb els últims incendis que estan arrasant el seu bosc i també amb la presentació de sumar, va rebre una advertència d'expulsió del seu mateix partit. Segons Tomé, es tracta de l'única cap de llista autonòmica que va guanyar un procés de primàries contra la candidatura oficialista de la direcció estatal de la formació, en aquest cas, Alba González. "Des de la nostra victòria he estat menystinguda per la direcció interina del partit a Astúries", assenyalant directament al seu company Rafa Palacios. Per exemple, lamenta no haver estat convidada a actes per poder intervenir davant els mitjans i ni tan sols apareix a les xarxes socials de Podemos.

"Per descomptat, tampoc disposo de cap recurs econòmic o humà de suport a la campanya en què hauríem d'estar totes involucrades, treballant per triomfar al maig", quan se celebren les eleccions autonòmiques. Així, l'actitud del seu partit contra Tomé estaria perjudicant les seves pròpies aspiracions polítiques. Ara mateix, el Principat d'Astúries està governat pel PSOE però les enquestes auguren una victòria del PP a finals de maig. A més, Podemos es presenta en solitari a aquestes eleccions, mentre Izquierda Unida va amb coalició amb Más País. 

Podemos reclama primàries a Sumar però ataca a la guanyadora d'Astúries 

Les denúncies de Tomé van més enllà del tracte de la direcció del partit contra ella, si no que també ha fet públiques les "expulsions injustificades" primer de companys molt propers a ella i després de membres de la candidatura, fins i tot el número 2. Ara, considera, que el pròxim pas és expulsar-la a ella: "Continua l'atropellament democràtic i la manca de respecte a totes les persones que en el seu moment em vau donar suport amb el vostre vot. La manca de respecte a totes les militants que encara creuen en la democràcia interna no cessa". Per tot plegat, l'encara candidata assegura sentir-se trista i indignada, alhora que sorpresa per la insistència de Ione Belarra per unes primàries a Sumar quan ella, que ha estat la vencedora a Astúries, és invisibilitzada per la mateixa direcció, tot i que aquesta ho nega en rotund, també l'obertura de cap expedient.