La plataforma 'Menys turisme, més vida' ha proposat col·lapsar l'aeroport contra el turisme massiu i el Govern balear ho ha comparat amb Tsunami Democràtic. Tot va començar una setmana abans de la manifestació històrica a Mallorca d'aquest cap de setmana, quan més de 300 persones es van reunir en assemblea a Sineu per abordar el problema de la massificació turística i el model econòmic que hi ha al darrere. Una de les propostes més aplaudides en aquesta reunió va ser la de fer una protesta a l'aeroport de Palma, amb l'objectiu d'aplegar més de 3.000 persones. Una xifra assolible, ja que les autoritats van calcular que a la mobilització de dissabte convocada per una entitat molt més petita i desconeguda, el Banc del Temps de Sencelles, hi van assistir unes 10.000 persones —els organitzadors, en canvi, van dir que n'hi havia moltes més.

Ara, l'executiu de la popular Marga Prohens ha reaccionat a la proposta de col·lapsar Son Santjoan i el conseller de Turisme, Jaume Bauzà, l'ha comparat amb Tsunami Democràtic, que el jutge Manuel García-Castellón investiga per terrorisme. "És una proposta que no té cabuda dins d'una societat com la que vivim avui dia, una mesura que actualment està tipificada com a delicte", ha dit Bauzà. Segons recullen aquest dimarts mitjans de comunicació locals com Diario de Mallorca, el conseller ha assegurat que totes les manifestacions són "respectables i legítimes" sempre que es facin de forma "cívica", motiu pel qual ha rebutjat les que es fan "incívicament i que ens perjudiquin a tots". També ha avisat que "seria Aena qui, arribat el cas, coordinaria conjuntament amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat la contenció d'aquesta mesura".

Vox vol vigilar la plataforma 'Menys turisme, més vida'

Els socis del PP també han expressat la seva opinió sobre la proposta de col·lapsar l'aeroport. Ha sigut la diputada de Vox María José Verdú qui ha demanat a la delegació del govern espanyol que actuï de forma "ferma i preventiva davant d'aquesta amenaça". En aquesta línia, la política ultradretana ha considerat "imperatiu" que s'implementin mesures de seguretat "reforçades" i, sobretot, que es "monitori de prop" la plataforma 'Menys turisme, més vida'. "L'amenaça de paralitzar l'aeroport no és admissible, les Forces i Cossos de Seguretat han de vigilar els qui les proposen per abordar qualsevol amenaça a la seguretat", ha conclòs.

Des de 'Menys turisme, més vida' han rebut la notícia com un repte i a les xarxes socials han exclamat: "Que comenci el tsunami!". Així doncs, hi haurà protesta a l'aeroport?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!