Si Albert Rivera arriba al poder, l'assignatura "Constitució espanyola" existirà i serà "troncal i obligatòria". Així s'hi ha compromès aquest dilluns el líder de Ciutadans, que ha situat aquesta proposta en el marc d'un "pacte nacional per l'educació" i com un dels antídots "contra l'adoctrinament". S'estudiaria a totes les escoles espanyoles.

En un esmorzar organitzat pel diari El Mundo, el dirigent unionista ha explicat que aquesta assignatura inclouria "el nostre sistema constitucional, què és un estat social i una economia de mercat, quins són els principis principals de la Constitució, què és una constitució, un estatut d'autonomia, què és Europa". Ha avisat que a qui li molesti això "té un problema amb la democràcia i la Constitució".

Per altra banda, el dirigent de Ciutadans ha assegurat que, amb el seu partit al govern espanyol, “recuperaran l’espanyol a les escoles públiques i concertades” perquè es pugui estudiar castellà a tot l’Estat. “Alguns han entès el bilingüisme com l’exclusió de la llengua comuna i ser catalanoparlant és per a tenir una llengua més”, ha dit.

En el marc del seu programa educatiu, Albert Rivera també ha proposat una selectivitat única a tot l’Estat espanyol en acabar el batxillerat, perquè ha dit que no té cap sentit tenir “disset sistema d’avaluació”. En aquest punt, ha insistit que “qui tingui por a un sistema igual per a tothom és que potser no està fent les coses bé”.