Cinc anys després, la Plataforma 3 d'Octubre ha tornat a la comissaria de Via Laietana per protestar contra la repressió policial. L'organització s'ha concentrat aquest diumenge per fer una fotografia de denúncia davant la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, on el portaveu Jordi Gassiot ha recordat que la repressió al país "continua existint". "En aquests moments la repressió es dona en tres nivells: social, polític i sindical, que és el que pateixen els afiliats a molts sindicats que es troben en situacions bastant greus", ha explicat Gassiot.

 

La plataforma ha reivindicat "entrar en una fase proactiva" i ha exigit tant a l'executiu català com a l'espanyol "respostes i propostes de futur". "Que la repressió no esdevingui una forma de gestió i d'administració pública", ha reclamat el portaveu. En aquest sentit, l'organització ha criticat que són els governs "els que practiquen la repressió". "En el nostre cas patim la repressió del govern espanyol i també en moltes ocasions del govern català, que continua perseguint activistes i posant denúncies per temes de repressió política i sindical", ha criticat el portaveu. D'aquesta manera, ha exigit als dos executius "un canvi d'actitud".

Les reivindicacions del 3 d'octubre

Finalment, Gassiot ha retret que hi hagi "algunes actuacions policials amb un gran nivell de violència patida pels activistes, pels afiliats i pels militants dels moviments socials i sindicals". És per això que la plataforma organitza aquest dilluns a la Universitat de Barcelona una jornada de debat sobre les reivindicacions que van provocar la vaga general del 3 d'octubre del 2017, ja fa cinc anys. La convocatòria d'aquella jornada va ser per denunciar la vulneració de drets i l'empitjorament de les condicions laborals en diferents centres de treball per la intervenció de la policia espanyola, dins la campanya repressiva contra el referèndum de l'1 d'octubre. Recordem que aquell dia també va tenir lloc el dur discurs del rei Felip VI, que va suposar la ruptura definitiva entre l'independentisme i la monarquia.

Concentració de la Plataforma 3 d'Octubre a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya / ACN

La Plataforma 3 d'Octubre és un conjunt de persones, entitats, col·lectius, organitzacions i sindicats que es coordinen per donar resposta a "l'onada de repressió social, política i sindical" que pateix el país. Els integrants asseguren que coneixen l'escalada de la repressió i de les polítiques recentralitzadores: "Portem anys patint-la i lluitant contra ella i entenem que no podem restar passives davant aquest atac frontal".