La delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig des de l'exili de Brussel·les ha provocat la resposta del grup socialista. El PSC ha presentat una petició de reconsideració de la decisió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, d'acceptar la delegació del vot i li ha fet arribar una carta en què demana un informe dels lletrats de la Cambra al respecte.
La petició de delegació ha estat admesa a tràmit per Borràs a les tres de la tarda d'aquest dijous i no es descarta que provoqui la resposta d'altres grups. De moment, la decisió davant la petició del PSC s'haurà d'aborda previsiblement demà en una reunió de la Mesa, prèvia al ple d'investidura, que començarà a les deu.
L'escrit de la portaveu del PSC, Alícia Romero, a Borràs demana que l'informe dels lletrats estigui a disposició de la Mesa abans que hagi de decidir si accepta o no la delegació del vot.
La petició de reconsideració dels socialistes recorda que el reglament estableix que la delegació de vot té caràcter "especial i excepcional" i contempla raons de paternitat, maternitat o que afectin la salut física o psíquica del diputat. A més recorda que la mesa no pot ampliar aquests supòsits, segons van subratllar els lletrats en un informe de gener del 2018.
Reconsideració de Cs
També Ciutadans ha presentat un escrit aquest vespre demanant la reconsideració de la delegació de vot de Puig. El grup taronja argumenta que Puig és "un fugat de la justícia" i no presenta cap de les causes que contempla el reglament per a la delegació del vot i que la decisió de la vicepresidenta d'acceptar la delegació del vot és "llisa i planerament un acte d'arbitràrietat".
En el ple de constitució del Parlament la petició de Puig per delegar el vot ja va topar amb la negativa de la Mesa d'edat, arran del vot en contra dels representants de PSC i Vox.