El PSC ha encetat aquest dilluns el curs polític amb una reunió de la seva executiva. La vicesecretària del PSC, Lluïsa Moret, ha reivindicat el nou Govern en solitari del PSC liderat pel president Illa, que, assegura, ha vingut per "no fer soroll, treballar i construir d'una forma propositiva i positiva". De fet, Moret, en una roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva, ha assegurat que el PSC treballarà per "reforçar l'autogovern" i per "una Catalunya que avança i contribueix en la millora de l'Espanya diversa i plurinacional". "És un Govern amb qui ens sentim convençuts. Sense arrogància", ha reivindicat Lluïsa Moret, que assegura tenir clar les seves polítiques públiques. 

Missatge a l'oposició

De fet, Moret també ha parlat de “generositat” per enviar un missatge a una oposició encapçalada per Junts per Catalunya. "Demanem a la resta que estiguin a l'altura i que assumeixin el rol que els ha tocat. Esperem una actitud constructiva i propositiva", ha dit Moret, que, ha posat d'exemple l'actitud de "mà estesa" del PSC quan estava a l'oposició. A més, ha enviat un missatge explícit al Partit Popular espanyol, i és que considera que el Feijóo "no té projecte per a Espanya". "Sempre cometen el mateix error, que és fer política a Espanya contra Catalunya. És un error reiteratiu que no porta enlloc", ha insistit la vicesecretària del PSC. 

Evita la polèmica sobre el concert econòmic

La dirigent del PSC també ha reivindicat l'acord entre el PSC i Esquerra Republicana i ha evitat valorar si el contingut del text es tracta d'un concert econòmic. "El PSC assumeix totes les paraules que hi ha l’acord amb ERC. Complirem el 100% de la lateralitat de l’acord", ha dit Moret, que ha evitat tota mena de polèmica amb Esquerra Republicana, malgrat les paraules de la vicepresidenta espanyola, María Jesús Montero, en les quals negava que l'acord fos un concert econòmic.

El PSC també ha avalat la decisió de la nova consellera d'Economia i Finances, Alícia Romero, de no aprovar els pressupostis d'enguany i iniciar les negociacions per als comptes del 2025. "Estem totalment d’acord i donarem suport a la definició del futur pressupostari", ha dit Moret, que també ha reivindicat les primeres decisions del nou executiu que tenen a veure amb ratificar Pere Macias com a comissionat del traspàs de Rodalies i crear un comissionat sobre el Pla de Barris. A més, també ha recordat la reunió del president Illa amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en les quals van fixar la seguretat, la mobilitat i la situació dels barris com a prioritats. Un altre element que ha destacat Moret és la primera visita institucional del president a un municipi com Castell de Mur (Pallars Jussà). "La realitat territorial és importantíssima. Volem donar importància al paper del municipalisme català", ha assegurat la dirigent socialista. 

Esquiva els nomenaments polèmics i la no presència d'Illa en el 17-A

Sobre qüestions polèmiques com la no presència del president Illa als actes de commemoració a les víctimes del 17-A o el nomenament de la parella de Sílvia Paneque com a cap de gabinet de la consellera de Territori, Moret hi ha passat de puntetes. En el primer cas, ha assegurat que "el Govern hi va ser present de forma explícita", fent referència a la presència dels consellers de Justícia i Interior, Ramon Espadaler i Núria Parlon. En el segon cas, ha reivindicat que totes les persones que s'han proposat per formar part de l'anomenat 'sottogoverno' "tenen coneixement". "Davant les males interpretacions, el senyor Aflons Jiménez (parella de Sílvia Paneque) ha fet un pas al costat", ha dit Moret. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!