Una repetició electoral a Catalunya deixaria un Parlament encara més fragmentat, però amb un clar beneficiat: el PSC. Segons una enquesta elaborada per NC Report per a La Razón, els socialistes catalans seguirien sent la força més votada, però passarien dels actuals 42 escons a 44/45. Tot i això, per si sols no podrien arribar als 68 diputats que marquen la majoria absoluta i necessitaria buscar socis a l'hemicicle. En aquest sentit, la fragmentació i la pèrdua de força de les formacions d'esquerres no posarien fàcil la feina a Salvador Illa. Si es volgués emmirallar en la coalició que habita la Moncloa, el PSC es trobaria uns Comuns encara més debilitats, que passarien de 6 a 5 escons

Junts per Catalunya reforçaria la seva posició com a segona força més votada. Tanmateix, podrien empitjorar lleugerament el seu resultat passant dels actuals 35 representants a 34/35. Els juntaires són la força independentista que millor aguantaria l'embat que suposaria una repetició electoral. En canvi, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), perdria suports malgrat mantenir-se com a tercer partit més votat. Dels actuals 20 escons, es quedarien amb 17/18. Finalment, dels tres partits que han conformat la majoria independentista fins al moment, la CUP romandria amb 4 diputats. És a dir, no podrien reeditar aquesta majoria que han ostentat els darrers anys, ni obrint la porta a l'extrema dreta. 

enquesta la razon
Font: La Razón

Més formacions d'extrema dreta 

Una repetició electoral deixaria fins a tres formacions d'extrema dreta a l'hemicicle català. Per una banda, Vox podria repetir el seu resultat, en el pitjor dels escenaris perdria un escó quedant-se en els 10/11. Per altra banda, Aliança Catalana podria arribar a sumar un representant més, situant-se entre els 2 i els 3 diputats. Finalment, una altra força d'extrema dreta es jugaria irrompre al Parlament de Catalunya: Se Acabó la Fiesta (SALF), la candidatura de l'agitador Alvise Pérez. El projecte polític d'aquest agitador d'extrema dreta podria obtenir dos representants. Agafant les millors projeccions per aquestes formacions, el resultat de noves eleccions serien un total de 16 diputats d'extrema dreta. 

Pel que fa al Partit Popular, qui en les darreres eleccions van millorar notablement el seu resultat, una nova cita a les urnes els podria anar bé. Si bé no tenen molt a guanyar en uns nous comicis, podria sumar un escó més a les seves files, situant-se entre els 15/16. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!