El PSC ha criticat que el Govern no hagi convocat els grups parlamentaris per planificar i preparar les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel pròxim 14 de febrer de 2021. En la roda de premsa posterior a l'executiva celebrada aquest dilluns, la viceprimera secretària de la formació, Eva Granados, ha lamentat que "alguns consellers" especulin sobre els comicis, en referència als dubtes expressats per la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

"Al costat del caos, les baralles i la incompetència del Govern tenim les especulacions sobre el 14-F", ha etzibat afegint que "posar en dubte el 14-F és posar en dubte el pla de desescalada del Govern". Per a la dirigent socialista, l'Executiu "ha de treballar per garantir la seguretat" per poder votar el 14-F.

En aquest sentit, Granados ha recordat que el líder socialista, Miquel Iceta, va enviar el passat 6 de novembre una cara al vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, "per posar-se a disposició del Govern" per ajudar a preparar les eleccions. Així doncs, ha instat Aragonès que es pronunciï sobre la data electoral, "que posi a treballar els equips tècnics" i "que reuneixi els grups parlamentaris".

Aliances electorals

Preguntada sobre una possible aliança amb Units per Avançar -amb qui ja es van presentar el 21-D- i amb les noves formacions com la Lliga Democràtica i Lliures, Granados ha assegurat que "no hi ha novetats", però ha revelat que "fan una valoració positiva" de l'aliança amb el partit que lidera Ramon Espadaler.

Recordant que d'aquí dos dies serà el Dia Internacional per a l'erradicació de la violència contra les dones, Granados ha afirmat que espera que Vox, "un partit que nega la violència masclista i els drets de les dones", no obtingui representació al Parlament, malgrat que la majoria d'enquestes els donen entre 4 i 8 diputats.

Crida a la vacunació

Ara que comença a obrir-se el debat sobre la vacuna contra la covid-19, Granados ha fet una crida a "vacunar-se", donant prioritat a les persones vulnerables i als malalts crònics. També ha demanat a la consellera de Salut, Alba Vergés, que "sigui transparent" amb la vacuna "per evitar por i desconfiança". Per al PSC, la vacuna s'hauria de distribuir a través de l'atenció primària.