El PSC no descarta per ara presentar un recurs al TJSC contra l'ajornament de les eleccions, tal com ja han fet formacions com la Lliga Democràtica i Izquierda en Positivo. Així ho ha reconegut la viceprimera secretària i portaveu, Eva Granados, després que s'hagi reunit aquest dilluns al matí el comitè electoral de la formació. "Hem consultat diversos juristes i estem en espera de les seves conclusions", ha aclarit.

Concretament, fins ara ja hi ha quatre recursos presentats. A més del de la Lliga i Izquierda en Positivo, també el PACMA i un particular han presentat el seu recurs. Així doncs, si el PSC finalment el presenta, no serà el primer de fer-ho. De fet, el corrent Federalistes d'Esquerra, entitat en l'òrbita del PSC, ha anunciat per a aquest dilluns a la tarda l'anunci de l'obertura d'accions legals contra el decret de la suspensió.

Precisament, pel fet que Federalistes d'Esquerra està en l'òrbita socialista i que la Lliga va voler formar part de la llista encapçalada per Illa, Granados ha hagut de negar que el PSC estigui fent servir altres grups afins per afrontar el front judicial "El president de Federalistes d'Esquerres és un insigne militant d'ICV, i la Lliga Democràtica és una formació que va estar en converses amb el PSC però que no forma part de la candidatura", ha defensat.

Suspensió de la campanya

El que sí que han decidit els socialistes ha estat la suspensió de la campanya electoral i, a més, Granados ha reclamat a la resta de partits que "per coherència" facin el mateix. En aquest sentit, Granados ha reafirmat que Salvador Illa seguirà al capdavant del ministeri de Sanitat fins que comenci la campanya "per fer front al futur incert de la pandèmia". Així doncs, la portaveu ha subratllat que la suspensió de la campanya comportarà la no convocatòria d'actes i la no publicació de missatges electorals.

Granados ha qualificat l'ajornament dels comicis de "desgavell" i ha acusat el Govern de suspendre les eleccions per "motius electoralistes". "En un país seriós, les eleccions es fan quan toquen, i si no es poden fer, es fa un ajornament tècnic", ha reivindicat. Per Granados, l'ajornament tècnic seria, per exemple, la proposta que ells mateixos van fer de celebrar les eleccions un mes després, a mitjans de març. "No ens van escoltar perquè tenien por a perdre les eleccions", ha aclarit.

Per reforçar la seva crítica, la dirigent socialista ha recordat que ara fa un any el president Quim Torra va revelar que el Govern estava esgotat i que la legislatura havia arribat al seu final. "No van voler anar a eleccions al juliol per motius electoralistes", ha acusat.

Crítica a Iglesias

Pel que fa a les declaracions del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que va comparar l'exili de Carles Puigdemont amb el dels republicans que fugien del franquisme, Granados ho ha rebutjat frontalment. "Comparar un fugitiu de la justícia amb els exiliats republicans és banalitzar l'exili i el patiment de moltíssims espanyols", ha etzibat.