Silenci al PSC. Els socialistes catalans no tenen intenció d'explicar els detalls de l'acord que han tancat amb ERC per a la investidura de Salvador Illa fins que "concloguin tots els processos de negociació". Així ho han fet saber els socialistes catalans a través d'un comunicat en què anuncien la convocatòria d'una executiva extraordinària del partit per dissabte vinent, un cop les bases d'ERC s'hagin pronunciat sobre si ratifiquen o no l'acord anunciat pels negociadors d'Esquerra.

ERC va anunciar ahir passades les vuit del vespre, després d'hores de debat de l'executiva del partit reunida des de dos quarts de deu del matí, que havia aconseguit un acord amb el PSC que garanteix que Catalunya sortirà del règim comú de finançament autonòmic, una de les reivindicacions històriques del catalanisme, que ha de permetre que la Generalitat disposi del que la portaveu, Raquel Sans, va descriure com "la clau de la caixa".

A través d'un comunicat el PSC ha fet saber que l'executiva valorarà dissabte els resultats de la negociació dels preacords d'investidura; ha expressat "respecte pels processos interns de la resta de forces polítiques"; i ha especificat que els equips negociadors continuaran treballant per avançar en la negociació perquè Catalunya tingui un Govern "com més aviat millor".

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.