El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha suspès de militància Eduardo Beltran, regidor a Cànoves i Samalús, després que aquest fos arrestat dilluns per la Guàrdia Urbana de Barcelona per assaltar a punta de pistola un taxi, segons ha avançat ElCaso.cat. El partit també ha informat que, a més de quedar suspès de militància, ha traslladat un expedient d’expulsió a la comissió de garanties de la formació.

Beltran ja era conegut per la policia per haver comès estafes per Rip Deal i per fer-se passar per agent de la Guàrdia Civil per assaltar les víctimes. Com a ganxo per a les estafes, l’home feia servir grans quantitats de diners falsos, però no falsificats. Segons ha pogut saber aquest mitjà de fonts policials, l’arrestat no feia servir bitllets falsificats al 100%.

Eduard Beltran es dedica professionalment al sector immobiliari i compta amb un permís d'armes. Després de ser entregat al jutge, s’ha decretat la seva llibertat amb compareixences setmanals, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori espanyol, que són les peticions que ha fet la Fiscalia contra ell. La causa està oberta pels delictes de robatori amb violència i intimidació i furt i ús de vehicle de motor. 

Criptomonedes i estafes 

Dilluns passat Beltran es va citar amb dues persones a la zona del Moll de Gregal del Port Olímpic de Barcelona per fer una transacció econòmica i de criptomonedes. Durant la transacció amb els dos homes, el suposat estafador va treure una arma de foc, va assegurar que era agent de la Guàrdia Civil, mostrant una placa d’aquest cos policial, i va assegurar que treballava per a una "unitat de vigilància del criptomercat". D'aquesta manera es va apoderar dels diners de la transacció i tres iPhones. 

Posteriorment, Beltran presumptament va assaltar un taxista i es va emportar el cotxe. El cotxe va acabar estavellat contra uns pilons de la sortida del pàrquing del Port. Els agents dels Mossos que es van presentar al lloc de la topada no el van poder detenir.

La detenció de Beltran es va acabar produint gràcies a un dels iPhones de les víctimes del robatori, el qual amb la funció de geolocalització va portar els policies fins al presumpte autor del robatori. 

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) manté oberta una investigació per aclarir tots els detalls d’aquest rocambolesc cas de robatori violent i d’estafa. Amb el testimoni del detingut i de les víctimes, més tots els indicis que es van poder intervenir, els investigadors que han assumit el cas han de reconstruir els fets.

Reacció a l'Ajuntament 

L’alcalde de Cànoves i Samalús, Josep Cuch (NIU), ha condemnat l’actuació del regidor socialista. Cuch, en declaracions a ElCaso.cat, ha expressat la seva sorpresa pels fets protagonitzats per Eduardo Beltran. Així ha explicat que Beltran sempre havia desenvolupat la seva feina com a regidor amb normalitat. Des de l’Ajuntament, ha afegit, seguiran l’evolució dels fets.

 

Imatge principal: Façana de la seu del PSC / Europa Press