El PSC va informar que es pronunciaria sobre els detalls del preacord assolit amb ERC per a la investidura de Salvador Illa quan concloguessin "tots els processos de negociació". Un cop tancades les negociacions amb els comuns, a falta que la militància republicana ratifiqui o no el pacte en la consulta de divendres, i després que el president espanyol, Pedro Sánchez, l'hagi avalat, els socialistes catalans han trencat el silenci. La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, ha reivindicat a través d'un missatge a X el preacord amb ERC com un "pacte de país per fer avançar Catalunya" i ha assegurat que l'únic objectiu és garantir "un futur millor per als vuit milions de catalans i catalanes". "És un molt bon preacord, ambiciós, sòlid i transparent, que conjuga sensibilitats diverses i que els i les socialistes celebrem haver assolit", ha celebrat. 

Moret ha assenyalat que el preacord —que només han fet públic de forma íntegra els republicans— suposa un "salt endavant en finançament i fiscalitat", un aspecte que assegura que el PSC vol que sigui "singular, just i solidari". D'altra banda, ha destacat "l'impuls" de la llengua catalana i el "reconeixement" d'allò que caracteritza Catalunya "com a poble i com a nació". També ha posat en valor el "desplegament de polítiques d'esquerres", tot i que sense concretar-les, que promet que "milloraran la vida" de la ciutadania.

En un altre missatge a X, la presidenta de la Diputació ha aprofitat per celebrar "l'entesa" amb els comuns, que aquest dimecres han presentat l'acord, fent èmfasi en la paralització del Hard Rock. Moret no ha fet referència a aquesta qüestió, però ha deixat clar que el PSC assumeix aquest acord amb "la convicció de construir un país socialment més just". "Permetrà que Catalunya avanci en polítiques d’habitatge, de salut, d’educació i de transició verda justa, entre moltes d’altres", ha dit. El PSC valorarà amb més detall els resultats de la negociació dels acords d'investidura el pròxim dissabte, quan es reunirà una executiva extraordinària del partit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!