El PSOE eleva el to i ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el de Vox, Santiago Abascal, i l'eurodiputat i líder de Se Acabó la Fiesta, Alvise Pérez, d'estar a favor dels rumors falsos i racistes que es difonen per les xarxes socials. En concret, els socialistes han retret als populars que no hagin mostrat el suport al seu portaveu adjunt al Senat, Antonio Silván, quan va defensar les mesures per "pal·liar, minimitzar i fins i tot suprimir" els perfils anònims que difonguin missatges d'odi, després que el fiscal de Sala Coordinador contra els Delictes d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, es mostrés partidari de prohibir l'accés a xarxes socials als qui cometin delictes d'odi "en els casos més greus". A través d'un comunicat, els socialistes han criticat que el PP "ha deixat en evidència" Silván, assenyalant directament a Alfonso Serrano, número 2 d'Isabel Díaz Ayuso, així com al portaveu Borja Sémper. A més, han criticat que és la "mateixa postura que sostenen la ultradreta de Vox i Alvise Pérez. Tot està bé així, no hi ha res a tocar". 

Atacs contra el PP

El PSOE ha carregat durament contra el PP i irònicament ha apuntat que "té una certa coherència deixessin tirat a Silván", ja que, segons ha assegurat el PP amb Feijóo al capdavant "va adonar-se que molts dels quals, aprofitant l'horrible crim de Mocejón, van difondre faules racistes en les xarxes socials, treballen per a pseudomitjans de comunicació que són regats de diners públics per administracions públiques governades pel PP i VOX. En aquest sentit, ha considerat que és una "vergonya" que els populars s'hagin posat "de perfil" en aquest tema i demana que a l'hora de defensar els seus "no ho faci a mitges".

Els de Pedro Sánchez han advertit que lluitaran contra les faules i els discursos d'odi "els socialistes no serem còmplices mai, ni per acció ni per omissió, de discursos d'odi com els que han portat als incidents del Regne Unit". En aquest sentit, han defensat que "si el PP vol seguir al costat fosc, serà la seva decisió", però ha advertit que "els espanyols i la història el posaran en el seu lloc, un cop més". Per concloure l'escrit, els socialistes han assegurat que buscaran les majories necessàries "per a fer de la nostra democràcia un lloc que no se sembli en res al país sinistre que els seus aliats de VOX i SALF tenen al cap". 

Rumors racistes a les xarxes

L'origen de la polèmica es troba en els rumors racistes que van córrer durant tota la jornada del passat diumenge arran de l'assassinat d'un nen d'11 anys a un poble de Toledo. La policia va trigar 24 hores a trobar el presumpte autor del crim, però fins aquell moment centenars de comentaris a les xarxes buscaven vincular a menors migrants amb el crim. Un dels principals agitadors és l'eurodiputat de Se Acabó la Fiesta, Alvise Pérez, que va compartir notícies falses en el seu canal de Telegram (amb 700.000 subscriptors) i va arribar a relacionar l'assassinat amb la presència de 50 immigrants africans allotjats en un hotel del poble. A més, des de fa setmanes, l'extrema dreta, incloent-hi Vox, ha empitjorat la seva campanya d'odi als immigrants amb la difusió de delictes comesos per persones estrangeres, en moltes ocasions falsos.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!