Nervis a Ferraz. El PSOE ha amenaçat aquest dilluns amb un contraatac judicial a l’ofensiva del PP, que s’ha querellat contra els socialistes a l’Audiència Nacional pel cas Koldo. Esther Peña, portaveu del partit de Pedro Sánchez, ha anunciat en roda de premsa que portaran Alberto Núñez Feijóo davant la justícia si no dona explicacions sobre els contractes atorgats per part de la Xunta de Galícia —presumptament fraccionats per esquivar concursos públics— a familiars del màxim líder del PP. “Si no dona explicacions davant la comissió d’investigació a Galícia, anirem davant dels tribunals”, ha assenyalat Peña després d’haver practicat l’estratègia del ‘i tu més’ en la seva màxima expressió: ha llegit en veu alta una quarantena de casos de corrupció del PP, ara que tots els focus es troben sobre Ferraz i la Moncloa després que la Guàrdia Civil hagi situat José Luis Ábalos a l’epicentre d’una trama corrupta. 

Feijóo no pot mirar cap a un altre costat mentre la seva germana, cosina i cunyat han passat per la Xunta de Galícia com per casa seva rebent suposadament ingents contractes pagats per tots els gallecs i gallegues”, ha sostingut la portaveu del PSOE en l’habitual compareixença davant dels periodistes dels dilluns. Ha exigit a l’actual líder del PP aclarir si estava present en els consells de govern “que van aprovar aquells contractes”, així com si coneixia que aquells contractes “s’estaven trossejant de forma fraudulenta per beneficiar els seus familiars”.

"Qui ens demana comptes? Potser 'Els Soprano'? Perquè això sembla una broma", s’ha preguntat la socialista en roda de premsa. Després de recitar un llistat de casos de finançament irregular i blanqueig que afecten el PP, Esther Peña ha recordat també els vincles de Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado. Després de recordar l'historial de condemnes i investigacions que pesen sobre els populars, la portaveu del PSOE no s’ha cansat de referir-se constantment a Gènova 13 com aquella seu pagada amb diner negre.

La querella presentada pel PP

El PP ha presentat aquest dilluns la seva querella per “finançament il·legal, suborn i tràfic d’influències” contra el PSOE a l’Audiència Nacional basant-se en les declaracions en un mitjà de comunicació d’un soci de Víctor de Aldama (que és l’aconseguidor de la trama Koldo i actualment està a presó pel cas dels hidrocarburs). Dijous, un soci d’Aldama va assegurar a The Objective que l’octubre del 2020 va portar a la seu del PSOE del carrer Ferraz dues bosses amb 90.000 euros que serien el primer pagament que la trama dels hidrocarburs hauria abonat presumptament als col·laboradors directes de José Luis Ábalos per la concessió d'una llicència d'operadora de carburants que els permetés vendre combustible a Espanya.

Sánchez acusa el PP “d’enverinar amb desinformació”

Més tard, Pedro Sánchez ha acusat al PP “d’enverinar” la política espanyola amb “desinformació” a causa de la seva “absència de projecte polític”. “Aquest és el món multipolar en què ens ha tocat viure”, ha manifestat el líder socialista en el fòrum ‘World in Progress’ que s’ha celebrat a Barcelona, a banda d’assegurar que “quan no es té res a oferir, el soroll és l'única cosa que queda”. “Respondrem amb un projecte de país que funciona, i res ni ningú ens apartarà ni un mil·límetre d’aquest camí”, ha sentenciat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!