El PSOE atia la picabaralla entre el govern espanyol i el president de l'Argentina, Javier Milei, que a les darreres setmanes ha escalat i fet trontollar les relacions diplomàtiques entre ambdós països. L'argentí va visitar Espanya de la mà de Vox i va desbarrar contra els socialistes i va acusar de corrupta la dona del president espanyol, Begoña Gómez; una provocació a la qual, entre retrets creuats, el Govern de Sánchez va acabar responent amb la retirada de l'ambaixadora espanyola a Buenos Aires. La disputa encara segueix: aquest dimecres Milei va titllar Sánchez de "kirchnerista sense bones maneres". Ara, els socialistes deixen una picada d'ullet enverinada contra Milei en el seu nou vídeo de campanya de cara a les eleccions europees del pròxim 9 de juny: 'Zurdas & zurdos per Europa', es diu el vídeo, fent referència a la reconeguda expressió del president argentí per a referir-se de forma despectiva contra les persones d'esquerres.

"Va dient un per allà que som els 'zurdos'. I segur que li sembla una bona ocurrència", comença el video, en el qual apareixen les imatges de Milei sostenint una motoserra a les mans i tot seguit un vídeo de hienes i voltors. Després, donant-li la volta a l'expressió crítica, com ja van fer en la campanya de les darreres eleccions generals amb l'insult 'perrosanxe', se la fan seva i asseguren que sí que són d'esquerrans. D'aquesta forma aprofiten per desgranar les línies generals del seu programa i ideologia: "amb aquesta mà esquerra votarem" per la igualtat de drets, una Europa més unida, per la pau a Palestina i Ucraïna, pel feminisme, la sanitat pública, l'educació o l'agenda verda.

Després d'esmentar alguns assoliments del govern espanyol per a treure pit de la gestió, els socialistes tornen a carregar contra la dreta en el vídeo: "Amb la mà esquerra guanyarem a la internacional de la ultradreta" i a "tots aquells reaccionaris i venedors de pàtries que posen en perill la democràcia a Europa", amb imatges de neonazis fent la salutació a la romana pels carrers, del president de Vox, Santiago Abascal, en la reunió amb el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, i del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, donant-se la mà amb Abascal.

"Empenta per la remuntada, guanyant el 9-J a la ultradreta de PP i Vox"

El video es projectarà aquest dissabte a Valladolid, en un acte en el qual participaran el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la ministra i candidata que encapçala la llista per als pròxims comicis, Teresa Ribera. Les imatges recullen "tot l'optimisme, força i ganes que estem veient en la mobilització diària en els nostres actes", han explicat fonts socialistes a EFE. "Vol ser una empenta més en l'sprint final per a la remuntada, guanyant el 9 de juny a la ultradreta que formen PP i Vox perquè Europa continuï sent garantia de progrés", han precisat aquestes fonts. El vídeo, que servirà de crida perquè "tots els progressistes" es bolquin amb el PSOE en les Eleccions europees, també es publica en les plataformes digitals i s'enviarà als més de 170.000 afiliats del partit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!