La querella del Partit Popular contra el PSOE per "finançament il·legal, suborn i tràfic d’influències" ha enfurismat la formació de Pedro Sánchez, que ha sortit en defensa pròpia amb retrets contra Feijóo per corrupció. La portaveu del PSOE, Esther Peña, ha estat l'encarregada de respondre al moviment dels populars, a qui ha acusat de "tornar a sobreactuar" amb aquesta denúncia davant l'Audiència Nacional. Així mateix, Peña ha assegurat que Feijóo "no té autoritat moral" per exigir explicacions a ningú, tot recordant que ara mateix el PP "té obertes 30 causes per corrupció".

La portaveu del PSOE, en declaracions remeses als mitjans, ha aprofitat l'ocasió per reiterar l'"absoluta contundència contra la corrupció" del PSOE i l'absoluta col·laboració amb la justícia i amb les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat per part del partit i del govern espanyol. "El PSOE va trigar només cinc dies, després de la detenció de Koldo García, a suspendre de militància José Luis Ábalos i a obrir-li un expedient d'expulsió del partit", ha subratllat. En aquesta línia, Peña ha assegurat que "quan el PP actuï d'aquesta manera contra la corrupció podrà donar lliçons". "Fins llavors, seguiran sent el partit que trencava ordinadors a cops de martell, el partit dels sobresous i el partit del 'Luis, sigues fort'", ha afegit.

La dirigent socialista, de forma irònica, ha desitjat "sort" al Partit Popular "en les 30 causes per corrupció que té obertes" i ha pronosticat que hauran de passar "uns quants anys a les banquetes". "Li queden 30 causes obertes al Partit Popular, 30 judicis on espero que puguem descobrir finalment qui era M. Rajoy. Des del Partit Socialista no perdem l'esperança", ha ironitzat. Peña ha considerat que Feijóo "no té autoritat moral" per exigir explicacions a ningú, assegurant que "és una anomalia a Europa que algú, amb un amic narcotraficant, hagi aspirat a presidir un Govern".

El PSOE carrega contra Ayuso

La portaveu del PSOE també s'ha dirigit a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a qui ha recordat que hauria de sortir a donar explicacions "per 7.291 raons", fent referència a la xifra d'avis morts a les residències madrilenyes durant la pandèmia, per les "comissions cobrades per la seva parella" amb l'empresa Quirón Salud i per la construcció de centres d'FP "fraccionant contractes". "És de justícia que s'aclareixi què va passar", ha subratllat la dirigent socialista, que s'ha mostrat convençuda que "Ayuso, abans o després, haurà d'asseure's davant un jutge a donar explicacions sobre el que va passar". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!