El PSOE de Madrid ha presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Audiència Provincial contra la vicealcaldessa de la capital, Inma Sanz, per un possible delicte de revelació de secrets durant una de les seves intervencions en el ple de l'ajuntament del passat mes de maig. La número 2 de José Luis Martínez-Almeida va revelar en el darrer ple municipal el resultat d'una investigació confidencial de l'Oficina Antifrau de l'Ajuntament, a la qual el Grup Municipal Socialista s'havia dirigit per assenyalar irregularitats en la documentació facilitada sobre l'expedient de les reformes del pis de Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso. L'origen està en una denúncia que va fer el PSOE després de rebre un informe municipal "censurat" sobre les obres del pis en el qual viu Ayuso i la seva parella. 

Possible revelació de secrets

En el ple del passat 16 de maig, el regidor socialista Enrique Rico, va preguntar a la vicealcaldessa sobre aquesta qüestió: “quines mesures té previst prendre la seva àrea per garantir el dret d'accés a la informació que assisteix a les i els regidors d'aquesta corporació municipal?” La resposta de Sanz va ser la següent: "Senyor Rico, aquesta pregunta la fa abans o després que l'oficina antifrau els digués que no hi ha absolutament res a dir sobre aquest tema? Una vegada més vostès faran el ridícul, una vegada més, a l'Oficina Municipal contra el Frau i la Corrupció", fent referència a una resolució que no s'havia fet pública. 

El PSOE considera que amb les seves paraules la vicealcaldessa va revelar el contingut d'una resolució confidencial i a la qual només pot tenir accés l'interessat, que en aquest cas és el grup socialista. La portaveu dels socialistes, Reyes Maroto, ha explicat que "els fets són molt greus. Utilitzar informació confidencial, a més, en un ple en què qualsevol pot escoltar la vicealcaldessa i les referències que va fer al contingut d'aquest informe, creiem que és un delicte de revelació de secrets, i és el que venim a denunciar, i el que espero que la Fiscalia investigui". El text presentat pels socialistes apunta "tant els fets referits, com la conducta descrita, conculquen en conseqüència la reserva que ha de revestir tant el procediment com el contingut de la resolució dictada per l'Oficina Municipal", s'afegeix. L'objectiu dels socialistes és que s'esclareixi com Sanz va tenir accés a aquesta informació si el PSOE no ho ha fet públic, i per tant volen saber si hi ha hagut algun comportament irregular per part de l'Oficina Municipal contra el Frau i la Corrupció. Maroto ha defensat "el joc net i les mateixes regles per a tots. Quan no es compleixen ha d'intervenir la Justícia, com esperem que faci en aquest cas la Fiscalia". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!