El PSOE ha anunciat que a partir del mes de setembre iniciarà una sèrie de mesures parlamentàries i judicials per investigar, “fins a les últimes conseqüències”, tots els contractes atorgats per la Xunta de Galícia a empreses dirigides per la germana d’Alberto Núñez Feijóo, Micaela Núñez Feijóo, així com les comissions rebudes per la parella d’Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, per part de Quirón Salud i “tot l’entramat que envolta aquestes comissions i l’habitatge en què resideix la presidenta de la Comunitat de Madrid". Els socialistes han fet l’anunci a través d’un comunicat difós aquest divendres i asseguren que “ni Feijóo ni Ayuso tenen cap butlla per ser més que qualsevol espanyol”, que el PSOE “no permetrà que les majories absolutes del PP a Madrid i Galícia converteixin els seus líders en absolutistes” i adverteixen: “Si no donen explicacions abans del pròxim mes de setembre, els socialistes iniciarem una sèrie de mesures parlamentàries i judicials per esclarir tot el que envolta aquests dos casos”. En el comunicat, els socialistes no inclouen en cap moment els noms dels implicats en els presumptes fets i es limiten a identificar-los per la seva relació familiar o afectiva amb el president del principal partit de l’oposició i la presidenta de la Comunitat de Madrid.

La germana del president del PP

El primer dels casos que denuncia el PSOE pertoca a la germana del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “ha estat beneficiària, com a directiva per a Galícia de l'empresa Eulen, de contractes per valor de milions d'euros. Gairebé quatre milions van ser concedits per la cosina d'Alberto Núñez Feijóo des de les seves responsabilitats al sistema de salut pública gallec”. Els socialistes entenen que “no és només un cas clar de nepotisme” i denuncien que “el president actual de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, ha continuat ampliant els contractes a l'empresa de la germana de Feijóo fins a arribar als 17 milions d'euros en dos anys, com vam poder comprovar a través de les informacions del diari Público”. El partit del govern espanyol denuncia que ”aquesta situació és insostenible” i que el Partit Popular, “amb la seva majoria al parlament gallec, es nega a cap mena de compareixença o investigació sobre aquests milions d’euros que circulen des de l’administració gallega a l’empresa dirigida per la germana de Feijóo”.

La parella d’Ayuso

En el mateix comunicat, els socialistes exposen que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, “també es nega a donar una sola explicació sobre les comissions cobrades per la parella de l'empresa Quirón Salud, una de les beneficiades més grans per la privatització salvatge de la sanitat pública madrilenya”. El PSOE exigeix que Ayuso aclareixi “si viu en una casa que s'ha pagat amb comissions d'un dels majors receptors de diners públics de la Comunitat de Madrid” i també si “quan presidia els consells de govern de la CAM que aprovaven els pagaments a Quirón Salud, ja era coneixedora que la seva parella era comissionista per a aquesta mateixa empresa i ella era, per tant, beneficiària a títol lucratiu”. Segons opina el PSOE, aquest cas que envolta Isabel Díaz Ayuso “té moltes més derivades” i que hi ha suficients indicis “per a una comissió d'investigació o una instrucció judicial”. En el comunicat, es recalca que “la casa on resideix la presidenta d'una comunitat autònoma no pot estar sota la sospita de suposats testaferros, préstecs en metàl·lic dels quals no es coneix el prestador ni l'origen dels diners, o fruit de la relació via comissions de la seva parella amb Quirón Salud”.

Així, els socialistes conclouen el comunicat advertint que “la impunitat acaba aquí i ara” i que emprendran les mesures parlamentàries i judicials per aclarir aquests dos casos si no donen explicacions abans de setembre. “Les administracions públiques mereixen gestors a l'altura, que es preocupin pel benestar de la majoria. Lamentablement, com vam veure durant molts anys, per al PP el benestar ben entès comença per ells mateixos”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!