El possible acord entre el PSOE i ERC per la investidura no inclourà el dret a l'autodeterminació "en cap cas". Aquest és el missatge que està traslladant l'equip negociador socialista en les seves converses amb la resta de partits. Així ho ha explicat el diputat del Partit Regionalista de Cantàbria (PRC), José María Mazón, que aquest dimecres al matí s'ha reunit amb Adriana Lastra i Rafael Simancas. Segons Mazón, els socialistes li han "garantit que podem estar tranquils perquè serà un acord raonable legal i que ERC haurà d'assumir".

En una roda de premsa posterior, el diputat regionalista càntabre ha explicat que els negociadors del PSOE li han traslladat que els republicans estan "en una posició constructiva" amb la voluntat d'aconseguir un acord "bo per a Espanya i per a Catalunya". Mazón ha assegurat que ERC "pot aspirar a la independència" legítimament, però que "en cap cas" això podria plasmar-se "com un dret en un document". El parlamentari ha marxat novament satisfet de la reunió amb el PSOE.

Aquest dimecres s'han refredat, i molt, les converses entre el PSOE i ERC, després de les informacions que donaven per feta l'entesa i les declaracions del ministre José Luis Ábalos mostrant-se convençut que els republicans han abandonat la via unilateral. Minuts després ha sortit la portaveu republicana Marta Vilalta a denunciar el "xantatge" socialista i advertir que aquesta estratègia allunya la possible entesa.