El PSOE ha reclamat al líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, que condemni els "insults" de Milei al president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i a la seva dona, Begoña Gómez. En un comunicat, la formació ha demanat als populars que siguin "clars" i "contundents" davant les acusacions del president de l'Argentina, que ha titllat de "corrupta" Gómez durant un acte de Vox en el marc de la campanya del 9-J. "La gravetat de les paraules del president argentí haurien de provocar una reacció immediata de tots els partits polítics. El discurs d'odi de la internacional ultra no pot quedar impune", han afirmat fonts socialistes, que han lamentat que Milei hagi trepitjat sòl espanyol "per insultar el president del govern d'Espanya i la seva dona". En aquest sentit, els socialistes també han assenyalat que els de Feijóo tenen la ultradreta de sòcia en ajuntaments, comunitats autònomes i estratègia nacional. "Estem desitjant veure tots els patriotes de bé sortir a condemnar-ho. Els cops de pit, la bandera i les polseretes, ara", han afegit interpel·lant a Vox.

Zapatero demana el vot pel PSOE a les europees per fer front als "negacionistes dels drets humans"

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha demanat el vot pel PSOE a les eleccions del 9-J per fer front als "negacionistes dels drets humans" i ha elogiat la figura Sánchez a Europa. De fet, Zapatero ha confessat estar "orgullós" dels socialistes espanyols, que presenten "la millor llista de la història" del partit per unes eleccions europees. En un míting celebrat a Cadis aquest diumenge, l'expresident ha assenyalat que els socialistes volen "una Europa que no cedeixi davant l'extrema dreta" i ha afirmat que lluitaran per la democràcia davant els "preil·lustrats, negacionistes i terraplanistes que neguen els drets humans, la igualtat entre homes i dones o la ciència". "Quan votem en aquestes eleccions europees, pensem en Europa, pensem en la igualtat, pensem en la democràcia", ha demanat Zapatero, que ha afegit que la democràcia ha estat "majoritàriament governada" pel partit socialista.

Zapatero se'n riu del PP: "Cada vegada que surt una dada bona per Espanya hi ha una rebequeria"

Zapatero ha defensat Sánchez de les acusacions dels populars: "Cada vegada que surt una dada bona per Espanya, com les dades d'ocupació, d'inflació, de creixement, que són els millors en aquests moments de la UE, hi ha una rebequeria del PP". En aquest sentit, l'expresident ha indicat que mentre el PSOE parla d'Europa, el PP només parla de Sánchez. "Són les eleccions europees, però Sánchez, Sánchez, Sánchez", ha insistit. Amb tot, ha recordat que els socialistes "no volen ser els adversaris dels conservadors, perquè amb el centredreta s'ha construït Europa". "El que volem és que la dreta no pugi al vaixell de l'extrema dreta, que és el que veiem cada dia", ha afirmat. 

Teresa Ribera, "la millor ministra en matèria energètica"

L'expresident ha dit de Teresa Ribera, la candidata socialista a les eleccions europees del 9-J, que és "la millor ministra de la història d'Espanya en matèria energètica" i ha afegit que la seva feina està aconseguint "una transformació històrica", fet que dona a peu als inversors a fer créixer el país.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!