Petit canvi de tendència en la cursa electoral: el PSOE retalla fins a la meitat l'avantatge que li treia el PP. La dreta espanyola feia mesos que concatenava sondejos que li auguraven la majoria absoluta, tanmateix, la nova enquesta d'El Confidencal mostra un canvi a favor dels socialistes. És d'hora per afirmar si es tracta d'un canvi de tendència, però, per ara, sembla que l'efecte Feijóo arriba a la seva fi, com ja va passar amb l'efecte Yolanda. Malgrat tot, els populars continuarien guanyant uns comicis que es convoquessin en aquest moment, però amb els socialistes ben a prop.
El PP passaria de 89 escons fins a 122, és a dir, en sumaria 33. D'aquesta manera, la formació liderada per Alberto Núñez Feijóo concentraria el 30% dels vots. Tot plegat és una gran recuperació pel partit dels resultats aconseguit pel predecessor de Feijóo, Pablo Casado. Malgrat tot, el creixement sobtat que va viure el PP quan es va anunciar el nou lideratge de Feijóo, comença a aquedar enrere.
Per altra banda, el PSOE passaria de 120 diputats a 103, perdent 17 escons i concentrant el 26,8% dels vots. Tot i això, els socialistes tenen motius per celebrar aquest resultat, ja que des de feia mesos el partit no superava la barrera dels 100 escons, un resultat que de materialitzar-se seria una gran desfeta pel PSOE. La formació liderada per Pedro Sànchez recupera posicions, malgrat quedar encara lluny del seu principal rival.
La situació entre els dos grans partits tradicionals de l'Estat espanyol es tradueix directament en un canvi de tendència entre la dreta i l'esquerra espanyola. Després de mesos, el vot a les formacions de dretes s'apropa al nombre de vots que recullen les formacions de dretes. Es tracta d'una tendència que va començar el passat estiu, però que s'ha accelerat les darreres setmanes
Estancament a l'hemicicle
Més enllà dels canvis que experimenten els dos grans partits espanyols, la resta de forces de l'hemicicle no pateixen grans canvis. Per exemple, l'extrema dreta de Vox perd només un escó, quedant-se amb 51 representants. És un canvi que apunta que la formació podria haver tocat el seu sostre electoral. Queda lluny dels seus resultats més alts aconseguits quan el PP es trobava immers en plena crisi interna, i també dels seus pitjors resultats, després de la desfeta electoral que van experimentar a Andalusia.
Una formació que presenta pocs canvis respecte als seus resultats actuals és Unidas Podemos. El partit morat perdria tres diputats i es quedaria amb 32, però com succeeix amb el PSOE, aquests resultats és generalment positiu per un partit que feia mesos que suma grans pèrdues d'escons a les enquestes. Les dues formacions que preferentment donarien suport als grans partits espanyol han quedat gairebé estancades a la seva ombra.
Els partits catalans tampoc mostren grans canvis. Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP mantindrien els seus resultats actuals, 13 diputats i 2, respectivament. Mentre que Junts per Catalunya perdia un escó més, i es quedaria amb un total de 7.