Exhibició d'unitat del Nou Front Popular francès a Madrid. Desenes de persones s'han concentrat aquest dissabte a la capital espanyola per donar suport als candidats de la coalició d'esquerres a França, que es presenta a les eleccions legislatives del 30 de juny i el 7 de juliol amb l'objectiu de frenar l'extrema dreta. Així, dirigents del PSOE, Sumar i Podemos s'han sumat a la crida i s'han manifestat al costat de l'aliança formada pel Partit Socialista (PS), l'ecologista EELV, La França insubmisa (LFI) i el Partit Comunista (PCF), en una mobilització convocada a la plaça de la vila de París de Madrid sota el lema 'Contra l'auge de l'extrema dreta a Europa'.

L'eurodiputada electa de Sumar, Estrella Galán, ha afirmat que el Nou Front Popular és un model "a tenir en compte" a Espanya i "un camí a seguir" per frenar l'avenç de la ultradreta i les polítiques que deroguen drets i llibertats. "A Espanya estarem molt atents al Front Popular que és un exemple del camí que cal seguir a Europa per frenar aquest avenç que va en contra dels ciutadans", ha assegurat. Així mateix, Galán ha lamentat que a l'Estat s'està normalitzant "desgraciadament" l'entrada de les forces d'extrema dreta a les institucions europees i ha assenyalat el Partit Popular com un dels responsables.

Per la seva part, el coportaveu de Podemos, Javier Sánchez Serna, ha desitjat "tota la sort" i determinació al Nou Front Popular a França de cara a la cita electoral del diumenge 30 de juny, data que ha qualificat d'"importantíssima" per a tota Europa. "L'extrema dreta és a les portes d'un país com França, dels més importants de la Unió Europea. Aquesta possibilitat no és només conseqüència de la força de l'extrema dreta, sinó que té a veure amb els anys de polítiques liberals a França, que li han posat la catifa vermella. Per això, l'única alternativa és el Front Popular", ha defensat Sánchez Serna.

Agraïments dels candidats francesos a Madrid

La manifestació també ha comptat amb la presència del candidat de La França insubmisa (LFI), Máxime da Silva, que ha agraït el suport rebut per part de les formacions espanyoles, ja que tot Europa "patirà una arribada al poder d'extrema dreta". En la mateixa línia, el responsable del Partit Socialista francès a Madrid, Olivier Vauzelle, ha mostrat entusiasme de cara a la jornada electoral del 30 de juny, després de la qual esperen no només fer front a l'extrema dreta, sinó aplicar una política que millori la vida dels ciutadans.

Foto: El diputat de Podemos Javier Sánchez Serna conversa amb Maxime da Silva, candidat del Nou Front Popular per la 5a Circumscripció estrangera.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!