El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que el vot de Junts al Congrés "no es decidirà amb l'objectiu d'estabilitzar o desgastar" al govern espanyol, sinó que dependrà de les negociacions que es plantegin, com amb qüestions com el sostre de despesa. El líder de Junts s'ha pronunciat així sobre la possibilitat que el seu grup recolzi eventuals iniciatives del PP, després que el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, s'hagi obert a negociar amb Junts i PNV, amb l'objectiu de desgastar el govern de Pedro Sánchez. Puigdemont no ha aclarit així el sentit de vot del respecte al sostre de despesa, la base per confeccionar els pressupostos generals de l'Estat.

Les declaracions, que ha difós a través del seu compte a X, arriben després de la trobada aquest dissabte amb una delegació del PSOE a Suïssa. "El nostre vot en relació amb el sostre de despesa no es decidirà amb l'objectiu d'estabilitzar o desgastar sinó en funció del que hi hagi a la taula de negociació per aquest cas concret", obrint la porta arribar amb el govern espanyol. "Cada cosa té la seva negociació i els seus objectius. I cal negociar peça a peça", ha dit. El president avisa que un acord no n'habilita ja directament el següent, i que "posar-nos d'acord en una qüestió no prejutja que en la qüestió següent ja estarem d'acord", i fins i tot ho veu al contrari, i que "en una no ens hàgim posat d'acord no pressuposa que a la següent tampoc ens hi posarem", ha afegit.

Puigdemont s'ha referit així de forma indirecta al vot del seu partit contra la regulació dels lloguers temporals i d'habitacions d'aquesta setmana, que va provocar que no prosperés la iniciativa del Govern. El president es mostra contundent i assegura que "la nostra vocació política no és donar estabilitat ni desgastar ningú". "El nostre objectiu és defensar Catalunya i els interessos dels catalans" i per això continua mantenint la porta oberta "a qui ens ajudi", "tindrà el nostre suport, sigui per governar o sigui per fer oposició", però dona un toc d'atenció a PP i PSOE, i assegura que "qui faci el contrari o qui ens enganyi, o maregi la perdiu, que no compti amb nosaltres" ha sentenciat. El líder de Junts ha asseverat que al seu partit no l'interessa formar part "ni de blocs ideològics" ni de les "rivalitats domèstiques que mantenen els partits espanyols", ha etzibat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!