La roda de premsa del president del FC Barcelona, Joan Laporta, està donant molt de si i ocupant tot el panorama informatiu de les darreres hores. Carles Puigdemont també ha parlat sobre el cas Negreira i el tracte que se li està donant des de Madrid al cas i al Barça com a club i institució. Puigdemont ha criticat a través del seu compte de Twitter que "el que Madrid està fent amb el Barça, tant la persecució com l’esforç per imposar un relat oficial en què els opressors són víctimes de l’oprimit, és el mateix que porten fent des de fa dècades amb Catalunya". Puigdemont també ha atacat el periodista de la Cadena Cope Carlos Herrera, que aquest dilluns va comparar Laporta amb Puigdemont perquè "en comptes d'assumir errors, sempre es presenta com a víctima d'una conspiració. No ha fet més que aplicar la norma habitual del nacionalisme català", va criticar. L'eurodiputat, en referència al periodista, ha afirmat que "no és cap casualitat que un mitjà que té la seu en un edifici propietat de la Conferència Episcopal, la dels bisbes que van beneir la creuada feixista, relacioni una cosa i l’altra". 

El cas Negreira

Joan Laporta va sortir aquest dilluns a defensar el Barça pel cas Negreira. El president blaugrana va parlar des de l'Auditori 1899 del Camp Nou amb claredat i transparència sobre els pagaments a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira. Laporta va aprofitar per recordar que "el Barça està patint una gegantesca campanya de desprestigi reputacional". I creu que, "com a gran club, tenim detractors que busquen erosionar el nostre prestigi, per enveja, ressentiment o d'altres". Laporta va insistir que "el Barça no ha realitzat mai cap actuació que tingués com a finalitat o com a intenció alterar la competició a fi d'obtenir un avantatge esportiu a favor". 

En la seva intervenció també va dedicar unes paraules al Reial Madrid, que es va personar com a perjudicat en el cas Negreira. "Crec que val la pena recordar que durant 7 dècades, la majoria dels presidents del CTA han estat exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid. Durant 70 anys, les persones que designaven els que havien d'impartir justícia al terreny de joc eren exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid. En alguns casos, tot això alhora", va afirmar Laporta. "Tothom sap que el Reial Madrid és un club històricament afavorit pels errors arbitrals, el club del règim de torn", va continuar Laporta. 

La resposta del Reial Madrid

Les declaracions de Joan Laporta sobre la relació entre el Reial Madrid i els àrbitres ha provocat la fúria del club blanc. El Reial Madrid ha publicat un vídeo de gairebé 5 minuts amb el qual pretenen demostrar que l'equip a qui donava suport el règim franquista era el Barça. Un intent de regirar la història i capgirar la polèmica que ha encès les xarxes socials amb comentaris a favor i en contra. El vídeo comença amb un fragment de la roda de premsa del president del Barça, el moment en què amb to imponent i contundència es dirigeix als blancs i els titlla de ser l'"equip del règim". A partir d'aquí, un seguit d'arguments per tractar de capgirar aquest relat.

Primer, en el vídeo se cita la inauguració del Camp Nou, que va comptar amb la presència del ministre general de Franco, José Solís Ruiz. Una inauguració que es va fer el dia 24 de setembre de 1954 i va comptar amb la presència de ministres i representants del règim franquista, que governava a Espanya amb mà de ferro. Després es mencionen diferents condecoracions que el Barça va fer a Franco durant el seu mandat com a dictador a Espanya. El vídeo, amb música èpica de fons i imatges d'època, no mostra arguments, només titulars, i pretén donar un cop de volant a l'històric vincle entre els blancs i la dictadura.