El president, Carles Puigdemont, ha assegurat en finalitzar la trobada de 25 minuts que ha mantingut amb l'expresident dels EUA Jimmy Carter, al seu despatx al Centre que porta el seu nom, que l'exmandatari nord-americà "coneix perfectament bé i té interès pel què passa en aquesta part del món".

Puigdemont, que ha respost així en ser preguntat si l'expresident està al cas del procés català, ha volgut destacar en declaracions a TV3 l'extrema cortesia de la trobada, però també el fet que el Carter Center és una entitat independent que s'ha de mantenir al marge de compromisos polítics. No obstant, ha insistit que no havia acudit a aquest organisme a "demanar res" i que la seva visita responia a la invitació que l'exmandatari nord-americà havia plantejat en rebre el 2010 el Premi Internacional Catalunya.

A parer del president, hi ha objectius del Carter Center que comparteix el Govern, per la qual cosa ha posat a la seva disposició el compromís de l'executiu català en defensa de la pau, erradicació de malalties i la consolidació de processos democràtics, així com amb voluntat d'acollida dels refugiats.

Puigdemont ha evitat explicar el contingut de la conversa ni fer cap mena de comentari sobre la valoració que pogués fer l'expresident Carter en relació a la situació del procés català i la falta de diàleg amb l'Estat.

Durant la trobada ha regalat a l'antic inquilí de la Casa Blanca un llibre d'història de Catalunya.