El president Carles Puigdemont segueix indignat amb la resposta del govern espanyol al cas CatalanGate, 13 dies més tard de l'esclat de la notícia. Puigdemont ha assegurat en una piulada al seu comte de Twitter que "a alguns se'ls està posant la mateixa cara que se'ls posava quan els preguntaven pels GAL". Els GAL (Grups Anteterroristes d'Alliberament) eren unes agrupacions parapolicials que practicaven terrorisme d'Estat o "guerra bruta" contra ETA, sota l'ordre dels dos primers governs de González. "L'interès d'Estat justifica la mentida, la violació de drets, el crim. Només podríem parlar de reculada si abans hi hagués algun avenç. Però no: no es van moure d'allà on sempre han estat", sentencia el president.
Puigdemont està seguint molt de prop la resposta del govern espanyol al CatalanGate. Ahir mateix, els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí van demanar al Defensor del Poble Europeu que obri una investigació per establir si el comissari de Justícia Didier Reynders actua amb conformitat amb els tractats de la Unió Europea (UE). Des de la formació independentista han afirmat que el motiu d'aquesta petició és la negativa de l'eurocomissari de Justícia a reunir-se amb els tres eurodiputats, i el "silenci" de la presidenta Comissió Europea Ursula von der Leyen. Segons els eurodiputats independentistes, la CE manté un "tracte de favor" cap als eurodiputats i associacions espanyolistes, i denuncien tant la reunió del comissari Reynders amb Societat Civil Catalana, com la reunió entre el comissari Margaritis Schinas i el partit d'extrema dreta Vox. Junts considera que es podria estar cometent una "violació" del codi de conducta de la CE, i inclús una possible violació dels tractats europeus. El President tornarà a aparèixer davant dels mitjans aquest divendres a Innsbruck on participarà en la conferència ‘Freedom & Democracy In Europe’.
Dimissió de Robles
El moviment independentista fa dies que exigeix la dimissió de la ministra de Defensa, Margarita Robles, després de les declaracions que va fer aquest dimecres al Congrés dels Diputats on afirmava "què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució? Què ha de fer quan es declara la independència o anima desordres públics? Què ha de fer quan té contactes amb qui ha envaït Rússia?". Va continuar assegurant "què passa quan es hackegen webs com la del SEPE o mòbils de ministres? Vostès ara són víctimes perquè els convé". Després d'aquestes polèmiques paraules, des de l'equip de la ministra de Defensa han assegurat que la dirigent socialista "no ha justificat res" sinó que simplement ha "constatat" tot el que va passar a Catalunya el 2017.
L'últim que s'ha manifestat a favor de la dimissió de la ministra de Defensa ha estat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que s'ha preguntat si la ministra de Defensa ha dimitit ja després de les declaracions al Congrés. I és que per a Puigneró "la qüestió ara mateix no és si ha de dimitir o no, sinó quan ho farà". "Estem davant un escàndol majúscul", ha apuntat Puigneró des del Parlament, en una interpel·lació de JxCat. El conseller de Política Digital ha afirmat que el CatalanGate "torna a demostrar que Espanya no és capaç de mantenir la seva unitat sense destruir la democràcia o violar els drets fonamentals" i ha demanat si la UE "donarà cobertura a aquest deliri espanyol".