El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha enviat un “record” a la líder de Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, després que els sondejos releguessin el seu partit a la tercera posició en la segona volta de les eleccions a França. “Un record per a Marine Le Pen, que gallejava fa quatre dies i deia que seria implacable contra mi”, ha escrit al seu perfil d'X fent referència a les amenaces de la francesa al líder de Junts. En una entrevista a El Periódico, Le Pen va advertir que si guanyava els comicis, seria “implacable” amb Puigdemont i que aquest no podria continuar operant al país perquè que hagués fet la campanya del 12-M a la Catalunya Nord era “vergonyós” i “humiliava França”. La política també va arribar a dir que permetre-ho servia per posicionar el país com “un lloc de referència per als criminals”. “Qui han estat implacables han estat els electors francesos contra el seu partit”, ha celebrat Puigdemont, tot recordant que “l'han ensorrat en una setmana”.

“Puc dir-li que, si guanyem les eleccions, aquesta situació no durarà gaire”, va etzibar la líder francesa d'ultradreta quan se li va preguntar per Puigdemont. En aquest sentit, Le Pen, afí a les polítiques de Vox, va assegurar que un govern liderat per Reagrupament Nacional seria “implacable” amb tots aquells que ataquin les institucions legítimes del país, especialment si són de països amics i socis. En la conversa, també va confessar que si fos espanyola, “sens dubte lluitaria al costat de Vox contra un govern socialista extremista, que no només ataca els interessos del país, sinó que també fomenta una política europea particularment verinosa”, en referència a l'executiu de Pedro Sánchez.

Le Pen no tira la tovallola: “La nostra victòria només s'endarrereix”

La líder de la ultradreta francesa no tira la tovallola i avisa que tard o d'hora arribarà al poder. “La marea està pujant. Aquesta vegada no ha pujat prou, però continua pujant i, per tant, la nostra victòria només s'endarrereix”, ha afirmat en una compareixença aquest diumenge al vespre. Le Pen ha recordat que la formació que lidera ha duplicat els seus suports, un indici que, considera, “posa els fonaments de la futura victòria” de Reagrupament Nacional. “Això és una victòria en diferit”, insisteix la política, que no demana la dimissió del president francès, Emmanuel Macron, malgrat el “fracàs” del seu bloc, Junts, a les urnes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!