Carles Puigdemont ha recollit el guant de Jordi Pujol, i comparteix la idea sobre evitar "la candidesa" a l’hora de negociar amb Madrid de cara a una investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. El president a l'exili ha catalogat d'"interessantíssima" l'entrevista de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, a ElNacional.cat, amb qui comparteix el parer i considera que "té raó". Precisament, per aquesta consigna és que Puigdemont, a través d'una piulada, també ha donat la raó al secretari general de Junts, Jordi Turull, en la seva crítica cap al secretari general del PSC, Salvador Illa, en considerar que "no és un interlocutor vàlid" per generar confiança entre Espanya i Catalunya.
Puigdemont ha assegurat que Turull fa bé de recordar les raons per les quals no refiar-se d'Illa. El secretari general de Junts, també en el seu compte de Twitter, ha criticat la trobada entre Salvador Illa i Pedro Sánchez aquest dimecres a Madrid, on es va assegurar que s'intensificarà el contacte entre tots dos de cara a la investidura. Turull considera que el fet de donar protagonisme a qui "va enganyar Junts el dia abans del pacte de la vergonya a Barcelona", que va impedir que Xavier Trias es convertís en el nou alcalde de la ciutat, "és una manera molt estranya de demostrar-nos que són de fiar".
Els consells de Jordi Pujol
En la seva entrevista amb ElNacional.cat Jordi Pujol afirma que Catalunya no ha de caure en la "candidesa" pel que fa a les negociacions que els partits independentistes mantenen ara amb el PSOE i Sumar per a la investidura de Pedro Sánchez. L'expresident adverteix que "hem de ser, en certs aspectes, de vegades una mica exigents, hem de ser capaços de ser exigents". Pujol puntualitzava que això "no reclama recórrer a cap mena de violència", és més, considera que sempre s'hi ha mostrat "contrari", però sí que "reclama que el conjunt de Catalunya i les forces polítiques catalanes siguin capaces de defensar", sobretot, "la identitat del país".
Sobre què és el que s'ha de demanar, Pujol admet que la reflexió "no és fàcil", però en tot cas aconsella que el que s'acabi fent sigui "una cosa que pugui durar a través de la història", alguna cosa que d'aquí a trenta anys "no es pugui dir, això ja no serveix". L'expresident de la Generalitat ha demanat, així, que el que es faci tingui "sentit de permanència, de durada".